مزایای داشتن وب سایت فروشگاهی

مزایای داشتن وب سایت فروشگاهی
چکیده مطلب
دسترسی آسان به مطالب

مزایا داشتن سایت فروشگاهی آن قدر زیاد است که بسیاری از برندها را به سمت فضای اینترنتی سوق داده. کمتر کسب‌وکاری را می‌توان یافت که اقدام به ساخت سایت برای فروش محصولات خود نکرده باشد. یک سرچ ساده می‌تواند این موضوع را اثبات کند. چه به دنبال خرید عطر باشید، چه بخواهید یک ماشین لباسشویی تهیه کنید، فروشگاه‌های زیادی در دسترس است. گستردگی فضای آنلاین حتی فراتر از این هم می‌باشد. در حال حاضر نه تنها کالای فیزیکی، بلکه محصولات دیجیتال هم در دنیای وب به خوبی فروخته می‌شوند.
احتمالا شما هم در بدو راه اندازی سایت فروشگاه خود هستید. اگر اینطور است، آشنایی با مزایا و معایب وب سایت فروشگاهی پیش از هر کاری می‌تواند به تصمیم شما کمک کند. در ادامه به طور کامل ویژگی‌های مثبت و منفی راه اندازی یک فروشگاه آنلاین را بررسی خواهیم کرد.

مزایا داشتن فروشگاه و طراحی سایت فروشگاهی چیست؟

روزانه تعداد زیادی از مغازه‌ها، فروشگاه‌ها و برندهای مختلف به سمت دنیای آنلاین کوچ می‌کنند. بسیاری از استارتاپ‌ها نیز به جای فعالیت در یک محیط فیزیکی، فعالیت خود را در بستر وب متمرکز می‌نمایند. تمام این موارد به دلیل مزایای بی‌نظیری است که دنیای وب دارد. چنانچه یک سایت فروشگاهی برای خود بسازید، به راحتی می‌توانید به درآمدهای زیادی برسید.

مزایا فروشگاه اینترنتی

در ادامه برخی از مهمترین مزایای داشتن وب سایت فروشگاهی را ارزیابی می‌کنیم:

بدون محدودیت مکانی بفروشید

هرچند راه اندازی فروشگاه مجازی از جنبه‌های مختلفی حائز اهمیت است، اما به نظر من مهمترین امتیاز این نوع فروشگاه عدم محدودیت مکانی در فروش محصولات می‌باشد. به عبارتی ساده‌تر یکی از بزرگترین مزایا داشتن سایت فروشگاهی عدم محدودیت مکانی در فروش است. اجازه دهید این موضوع را با یک مثال بررسی کنیم:
کسب‌وکاری را تصور کنید که به دنبال افتتاح یک کتاب‌فروشی است. این برند قصد دارد تا بهترین منطقه را برای فروش محصولات خود هدف قرار دهد. به عنوان مثال فرض کنید این کسب‌وکار کوچک در خیابان انقلاب تهران که یک محل پرتردد است، کتابفروشی خود را راه اندازی کند. به نظر شما روزانه چند مشتری به این مغازه مراجعه می‌کنند؟ 100، 200 یا شاید 1000 نفر؟ تعداد بازدید کننده هرچقدر هم که باشد، به تعداد افرادی محدود است که از جلوی مغازه شما عبور می‌کنند.
از مزایا داشتن سایت فروشگاهی می‌توان به عدم محدودیت مکانی اشاره کرد. چرا که ممکن است مشتری شما از مشهد، تبریز، یاسوج یا حتی یکی از شهرهای دورافتاده کشور باشد.

عدم محدودیت در زمان و مکان در فروش آنلاین
عدم محدودیت در زمان و مکان در فروش آنلاین

بدون محدودیت زمانی بفروشید

بسیاری از افراد رویای فروش 24 ساعته را در سر دارند. آیا شما هم می‌خواهید در هر ساعت از شبانه روز، حتی وقتی خواب هستید، محصولات‌تان به فروش برسد؟ بدیهی است این کار از پس یک میوه فروشی یا فروشگاه لوازم‌التحریر بر نمی‌آید. مگر این که یک داروخانه شبانه روزی داشته باشید که در این صورت نیاز به استخدام کارمند شبانه دارید.
با این حال مزایا داشتن سایت این فرصت را برای شما فراهم می‌کند تا به آرزوی خود برسید. محصولات‌تان را به سایت اضافه کنید و اجازه دهید مشتری در تمام طول روز آن‌ها را خریداری کند، حتی وقتی در سفر یا در خواب هستید.

از شر هزینه‌های جانبی خلاص شوید

زمانی که فروشگاه فیزیکی خود را راه اندازی می‌کنید، این تنها هزینه اجاره مغازه نیست که باید پرداخت کنید. اجاره آب، برق، گاز، تلفن و حتی انبارداری و بسیاری از مخارج دیگر نیز بر عهده شما خواهد بود. این موضوع به خصوص برای یک فروشگاه نوپا بسیار سخت است و می‌تواند بازدهی شما را کاهش دهد. بهترین راهکار در چنین مواقعی ساخت فروشگاه اینترنتی به جای فروشگاه سنتی است. یک مغازه آنلاین نیازی به هزینه‌های جاری پیش رو ندارد و به این ترتیب درآمد شما را در صندوق حفظ می‌کند.

هزینه کمتر با ساخت فروشگاه آنلاین
هزینه کمتر با ساخت فروشگاه آنلاین

مشتریان خود را آنالیز نمایید

از جمله مزایا داشتن سایت فروشگاهی امکان تحلیل و بررسی مشتریان است. شاید بپرسید تحلیل مشتری چگونه انجام می‌شود؟ یا اصلا به چه دردی می‌خورد؟ پاسخ این سوال را کمتر کسی می‌داند. جالب است بدانید فروش اینترنتی محصولات از چند جهت به شما کمک می‌کند:

• می‌توانید با جمع‌آوری داده‌ها رفتار کاربران در قبال هر محصول را بررسی کنید.
• می‌توانید تعداد فروش و در واقع محبوبیت هر کالا را ارزیابی کنید.
• یا مثلا می‌توانید با بررسی نظرات کاربران اطلاعات مفیدی درباره حوزه کالاهای فروشگاهی خود کسب کنید.

با بررسی این اطلاعات که از مشتریان دریافت شده می‌توان تصمیمات مهمی برای برندتان بگیرید. به عنوان مثال این که روی فروش کدام دسته از محصولات تمرکز کنید. کمپین تبلیغاتی خود را روی چه محصولاتی اجرا نمایید. یا …

برند خود را یک پله ارتقا دهید

باور کنید یا نه، راه اندازی سایت می‌تواند به برندسازی کمک شایانی کند. بنابراین زمانی که درباره مزایای داشتن وب سایت فروشگاهی صحبت می‌کنیم، نباید از اهمیت برندسازی به وسیله سایت چشم بپوشیم. زمانی که فروش سنتی خود را با فروش اینترنتی ترکیب می‌کنید، مشتریان می‌توانند از طریق راه‌های مختلف با شما تعامل داشته باشند. درباره شما و حوزه کاری‌تان آگاه شوند و در مجموع برند شما را بیشتر بشناسند. این یک قدم بزرگ برای ارتقای برند فروشگاهی شما خواهد بود.

برندسازی با فروشگاه اینترنتی
برندسازی با فروشگاه اینترنتی

مشتریان خود را بدون تبلیغات اضافی گسترش دهید

اگر فکر می‌کنید، مزیت‌های یک فروشگاه اینترنتی به موارد بالا ختم می‌شود، سخت در اشتباه هستید. افزایش مشتری بدون نیاز به تبلیغات یکی از مزایا داشتن سایت فروشگاهی است که می‌تواند شما را به درآمدهای بسیار بالا برساند. زمانی که شما فروشگاه خود را در موتورهای جستجو از جمله گوگل بالا بکشید، به راحتی مشتریان شما را پیدا کرده و از فروشگاه‌تان دیدن می‌کنند.

 فروشگاه اینترنتی یک راه آسان برای جذب مشتریان بالقوه از سراسر کشور و تبدیل آن‌ها به مشتریان بالفعل است.

مثلا اگر صاحب یک گالری ساعت باشید، می‌توانید با تولید محتوای باکیفیت و فعالیت مستمر روی کلیدواژه‌های مرتبط با حوزه کاری خود به رتبه‌های بالای گوگل برسید. در این صورت اگر کاربر عبارت‌هایی نظیر ((خرید ساعت))، ((قیمت ساعت مچی)) یا ((انواع ساعت مچی لوکس)) را جستجو کرد، به سایت شما هدایت شده و به احتمال زیاد از محصولات شما خرید می‌کند. تمام این فعالیت‌ها که برای بهبود رتبه شما در کلمات کلیدی مختلف انجام می‌شود، به سئو معروف است.

سئو سایت فروشگاهی

حالا که با مزایای فروشگاه آنلاین آشنا شدید، شاید بخواهید کسب‌وکار خود را در بستر وب آغاز کنید. همانطور که در پاراگراف قبل گفتیم، برای این که بتوانید فروش خود را آغاز کنید، سئو می‌تواند کمک حال شما باشد و فروش‌تان را چندین برابر کند. سئو یا بهینه سازی موتورهای جستجو مجموعه اقداماتی است که در نهایت باعث افزایش ترافیک ارگانیک سایت شما می‌شوند.
سئو سایت فروشگاهی نیز از این قاعده مستثنی نیست. با بهینه سازی فروشگاه اینترنتی خود برای موتورهای جستجو مشتریان بیشتری برند شما را یافته و وارد آن می‌شوند. بنابراین روز به روز میزان فروش کسب‌وکارتان بیشتر می‌شود. شاید برای‌تان جالب باشد که سئو شامل چه اقداماتی می‌شود:

سئو سایت فروشگاهی
سئو سایت فروشگاهی

سئو داخلی: بهینه سازی داخلی یا درون صفحه بیشتر به فعالیت‌های داخل سایت اطلاق می‌شود که به بهبود جایگاه شما کمک می‌کند. تولید محتوا برای صفحات کتگوری، افزودن محصولات، نوشتن توضیحات و عناوین جذاب برای جذب کاربر و … از جمله اقدامات این بخش است.
سئو خارجی: در این قسمت نیز با تکیه برای اقداماتی که بیرون از سایت انجام می‌شود، افزایش رنک وب و در نتیجه افزایش ترافیک کاربران میسر می‌شود. دریافت بک لینک، فعالیت در شبکه‌های اجتماعی و … از اقدامات این بخش می‌باشد.
سئو تکنیکال: سئو فنی یک سایت فروشگاهی نیز بسیار مهم است. وجود صفحات تکراری، عدم نمایش صحیح سایت در موبایل، سرعت پایین و … همگی یک امتیاز منفی برای فروشگاه شما خواهد بود. در این حوزه به بهینه سازی این موارد پرداخته می‌شود.
سئو محلی: لوکال سئو برای کسب‌وکارهایی است که تمایل به فروش محصولات خود در یک محدوده کوچک دارند. مثلا اگر یک لباس فروشی آنلاین دارید و محصولات شما تنها در سطح شهر اهواز توزیع می‌شود، باید به سئو محلی اتکا کنید.

مطالب مرتبط :

نکات سئو در سایت فروشگاهی 

معایب فروشگاه اینترنتی

تا به این جا مزایا داشتن سایت فروشگاهی بررسی شد. قطعا شما هم تاکنون برای راه اندازی کسب‌وکار آنلاین ترغیب شده‌اید. چرا که داشتن یک مغازه در بستر وب نسبت به یک مغازه سنتی تاثیر بیشتری در فروش شما دارد. با این حال نباید از معایب یک فروشگاه اینترنتی نیز چشم پوشی کرد. یک فروشگاه اینترنتی می‌تواند به دلایل زیر برای خرید مشتری مکان مناسبی نباشد:

معایب فروشگاه اینترنتی
معایب فروشگاه اینترنتی

• عدم امکان بررسی و تست کالا: شاید در زمان خرید شارژر برای گوشی این مسئله مشکل بزرگی نباشد، اما برخی از کالاها نیاز به تست حضوری دارند. حوزه پوشاک یکی از مواردی است که در دنیای آنلاین از این خلا رنج می‌برد. برای حل این مشکل می‌توانید سایز دقیق هر لباس را در کنار محصول یادداشت کنید. همچنین می‌توانید برای مشتری 2 یا 3 سایز ارسال کنید تا سایز مناسب را در خانه یا محل کار خود انتخاب کند.
• عدم امکان مشاوره صریح: گاهی مشتری در زمان خرید نیاز دارد تا سریعا به سوالات و چالش‌هایی که دارد، پاسخ داده شود. متاسفانه فضای وب این فرصت را برای ارتباط مستقیم و راهنمایی کامل از شما می‌گیرد. البته با درج کانال‌های ارتباطی می‌توانید تا حدود زیادی این چالش را از بین ببرید.
• امنیت پایین در فضای آنلاین: صد در صد امنیت حرف اول را در خرید اینترنتی می‌زند. بسیاری از افراد به دلیل عدم اعتماد از خرید آنلاین صرف نظر می‌کنند. با این حال روش‌هایی نیز برای برطرف کردن این مشکل ایجاد شده است. درج راه‌های ارتباطی، آدرس محل کار، شماره تماس و از همه مهمتر نماد اعتماد الکترونیک به جلب اعتماد مشتریان کمک خواهد کرد.

انجمن متاوبز

نویسنده
مدیر بلاگ
مدیر بلاگ

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *