بیت کوین (BTC) به زبان ساده اولین ارز جهانی است که ماهیت فیزیکی ندارد و از کدهای صفر و یک تشکیل شده است. این پول الکترونیکی نوعی سرمایه گذاری است که با آن می توانید از هر نقطه ای از جهان خرید انجام دهید یا به هر جا انتقال دهید. اگر شما هم علاقمند هستید تا درباره این پول الکترونیکی اطلاعات جامع و مفیدی کسب کنید، با ما همراه باشید. در این مقاله قصد داریم تا به معرفی، خصوصیات، مزایا و معایب، نحوه تولید، خرید و قیمت این رمز ارز بپردازیم.
بیت کوینBTC چیست؟
بیت کوین (bitcoin) با نام اختصاری BTC، اولین رمز ارز دیجیتال غیر متمرکز در جهان است. این پول الکترونیکی نیاز به هیچ مدیریت و واسطه ای ندارد و تنها از طریق شبکه قابل انتقال به شخص دیگری است. از این پول الکترونیک برای انواع خرید از فروشگاه های آنلاین در هر جای جهان استفاده میشود. برای استخراج این ارز دیجیتال از دستگاه های خاص به نام مانیر استفده میشود که مصرف برق بالایی دارند. زیرا این ارزهای مجازی با عملیات پیجیده ریاضی به دست می آیند.
تاریخچه بیت کوین :
تاریخچه بیت کوین (BTC) به اواخر سال 2008 میلادی بر می گردد. خالق این ارز دیجیتال شخص یا گروه ناشناسی با نام مستعار ساتوشی ناکاماتو است. البته این شخص یا گروه در سال 2010 کاملا مخفی شده اند و هیچ اطلاعاتی از آن ها در دسترس نیست.
بیت کوین از کجا می آید؟
بیت کوین ها از رایانههای به نام ماینرها که دارای پردازندههای پرقدرت هستند به وجود می آیند. این دستگاه ها به قدرت پردازش زیادی محتاج هستند و برق زیادی برای راه اندازی آن رایانه ها نیاز دارد. با این حال، بیتکوین بینهایت ایجاد نمیشود، و واحد پول به ۲۱ میلیون واحد محدود میشود. کارشناسان انتظار دارند که تعداد بیتکوینهای باقیمانده در حدود سال ۲۱۴۰ استخراج شود. البته، هر بیت کوین کامل را می توان به واحدهای بسیار کوچکتر تقسیم کرد.
یک بیت کوین (BTC) را می توان به طور رسمی به صد میلیون قسمت تقسیم کرد که به افتخار بنیانگذار مرموز، ساتوشی نامیده می شود. ارزهای دیجیتال دیگری نیز وجود دارد، برخی از محبوب ترین ها عبارتند از اتریوم ، سولانا و XRP است.
هدف بیت کوینBTC چیست؟
هدف از به وجود آمدن بیت کوین(BTC)، تشکیل یک سیستم بانک داری امن برای ذخیره و انتقال پول و اجتناب از چاپ واحد های پولی است. در این سیستم هر فرد خودش به تنهایی به انتقال، ذخیره و خرج کردن پول های الکترونیک می پردازد. از دیگر اهداف آن میتوان به امکان رفع دوبار خرج کردن است.
در پول های الکترونیک که ماهیت فیزیکی ندارند، این مشکل وجود داشت که گاهی افراد با یک پول قادر به دو خرید بودند. اما با پیدایش این رمز ارز با توجه به این که همه تراکنش ها توسط همه اعضای شبکه قابل مشاهده است، این مشکل به طور کامل حذف شده است.
خصوصیات بیت کوینBTC :
بیت کوین جنجال های زیادی ایجاد کرده است، از طرفدارانی که می گویند آینده ارز است تا کسانی که آن را به عنوان یک حباب سوداگرانه می دانند. در اینجا نکاتی که باید در مورد خصوصیات این رمز ارز، نحوه عملکرد و برخی از مزایا و معایب آن بدانید، آورده شده است.
مزایای بیت کوین :
بیت کوین به عنوان یک ارز دیجیتال دارای مزایایی است و دلایل زیادی برای اتتخاب آن وجود دارد. از جمله :
غیرمتمرکز بودن بیت کوین :
بیت کوین از طریق شبکه غیرمتمرکز برخلاف اکثر ارزهای سنتی که مبتنی بر کاغذ و سکه هستند، مدیریت میشود. هیچ بانک مرکزی وجود ندارد که عرضه پول را صادر و کنترل کند. به همین علت واسطه گری ها حذف شده است و منحصر به فرد است.
مخفی بودن هویت افراد :
مخفی بودن هویت افراد دو طرف معامله بیت کوین (BTC) نیز یک ویژگی بزرگ برای بسیاری از افراد است. به خصوص افرادی که تمایل ندارند دولت یا سایر مقامات از میزان خرید یا فروش پول های الکترونیک آن ها باخبر نشوند. البته، مخفی بودن هویت افراد به این معنی است که این ارز می تواند برای فعالیت های مجرمانه نیز استفاده شود.
از آنجایی که آدرس بیتکوین برای همیشه در بلاک چین نوشته میشود، به مرور زمان میتوان آدرسهایی را که مربوط به افراد است، کشف کرد. برای جلوگیری از این امر، میتوانید هر بار که پرداختی دریافت میکنید، یک آدرس جدید در برنامه ایجاد کنید.
عدم پرداخت مالیات :
در بسیاری از کشورها بیت کوین و دیگر رمز ارزها به رسمیت شناخته نشده است و برخی هم هیچ قوانینی را برای استفاده از این پول های الکترونیک وضع نکرده اند. پس با خیال راحت بدون پرداخت مالیات، معامله های بزرگ انجام دهید.
غیر قابل جعل بودن بیت کوین :
محبوبیت بیت کوین (BTC) به دلیل این است که جعل کردن آن بسیار سخت است، زیرا سیستم دفتر کل بلاکچین تراکنش ها را بارها و بارها تأیید می کند. به دلیل فناوری هایی که برای ضرب، ذخیره و خرید آنها استفاده می شود، هک کردن ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین دشوار است.
جابه جایی آسان :
بیت کوین در واقع پول الکترونیکی است که هیچ ماهیت فیزیکی ندارد و رد و بدل آن نسبت به پول و ارزهای سنتی بسیار آسان است.
محبوبیت زیاد :
بیت کوین همچنین محبوب است زیرا هیاهویی که پیرامون این ارز دیجیتال وجود دارد، باعث شده است که قیمت بیتکوین (BTC) در دهه گذشته بسیار بالا رود. افراد زیادی با این تبلیغات وارد این حوزه شده اند و ضرر و یا منفعت زیادی کسب کرده اند. از آن جایی که این ارز دیجیتال دارای نوسانات قیمتی زیادی است، پیشنهاد میشود با آگاهی کامل خرید و فروش را انجام دهید.
معایب بیت کوین :
بیت کوین (BTC) با معایب بزرگی دست و پنجه نرم می کند، از جمله این معایب می توان به موارد زیر اشاره کرد.
مصرف بالای برق :
برای استخراج بیت کوین (BTC) به کمک مانیرها به انرژی زیادی نیاز است و تولید برق گران است و محیط زیست را آلوده می کند.
بررسی ها نشان میدهد که مصرف برق بیت کوین حدود 0.55 درصد تولید جهانی است که مطابق با کشور کوچکی مانند مالزی یا سوئد است.
محدودیت تولید بیت کوین :
محدودیت تولید بیت کوین (BTC)، استفاده از آن را به عنوان ارز را با مشکل جدی مواجه می کند. در واقع، این محدودیت اجازه نمی دهد که عرضه پول افزایش یابد. با تعداد واحدهای ثابت، بیت کوین انعطاف لازم برای مدیریت یک ارز در سراسر سیستم را فراهم نمی کند. مانند طلا و سایر فلزات گرانبها، عرضه بیت کوین نیز کمابیش ثابت است.
از آگوست 2019، تنها 18 میلیون بیت کوین در جهان وجود داشت، و کل عرضه هرگز نمی تواند از 21 میلیون فراتر رود، بدون تغییر در پروتکل اساسی. اما یک بیت کوین را می توان به سکه های کسری تقسیم کرد، بنابراین سودمندی آن برای پرداخت برای چیزها با عرضه محدود محدود نمی شود
نوسانات قیمت بیت کوین :
اگرچه نوسانات قیمت بیت کوین برای معامله گران جذاب است، اما هیچ آینده ای مطمئنی ندارد. کسانی که به بیت کوین به عنوان یک فرصت سرمایه گذاری نگاه می کنند باید قدرتبرای ریسک داشته باشند. در حالی که این درست است که پتانسیل کسب درآمد زیاد وجود دارد، این پتانسیل نیز وجود دارد که با یک سرمایه گذاری بالا و پایین، پول زیادی از دست بدهید. برای اکثر مردم، احتمالاً بهتر است تا زمانی که بازار به ثبات برسد، منتظر سرمایه گذاری در بیت کوین باشند. در هر صورت، اگر به فکر پرداختن به بیت کوین هستید، باید با یک مشاور مالی صحبت کنید.
محدودیت های دولتی :
دولتها نسبت به ظهور ارزهای دیجیتال نسبتا کند بودهاند، اما بسیاری از آنها اکنون بیدار شدهاند و شروع به مطالعه نحوه تنظیم آن کردهاند. برخی از کشورها، مانند چین، آن را کاملاً ممنوع کرده اند، در حالی که برخی دیگر در حال بررسی این کار هستند. مانند ایالات متحده، در حال بررسی چگونگی تنظیم موثرتر ارزهای دیجیتال است.
تراکنش ها ممکن است ناامن باشند :
به دلیل شفافیتی که در سیستم وجود دارد آدرس ها به طور مکرر مبادله نمی شوند، پس می توان فهمید که چه کسی چه معاملاتی را انجام می دهد. علاوه بر این، اگر پول خود را در صرافی های ارز دیجیتال یا خدمات کیف پول دیجیتال قرار دهید، به جای اینکه به کیف پول شخصی خود اعتماد کنید، به اقدامات امنیتی آنها اعتماد می کنید.
تراکنش های برگشت ناپذیز :
هنگامی که تراکنش انجام میشود، بهطور دائم در سابقه بلاک چین ثبت میشود. اما به دلیل ناشناس بودن هویت طرف های معامله، در صورت اشتباه امکان بازگرداندن پول وجود ندارد. همچنین هیچ تضمینی برای بازیابی پول های شما وجود ندارد، اگر کلید خصوصی خود را گم کنید، بیت کوین خود را از دست خواهید داد.
بلاک چین چیست؟
نگهداری تراکنش های بیت کوین به کمک بلاک چین انجام میشود. این اطلاعات ثبت شده در بلاک چین ها برای همه افراد گروه قابل مشاده است. مثلا وقتی فردی بخواهد انتقال رمز ارز را انجام دهد، افراد دیگر گروه بلاک چین های خود را مرور می کند. تا اطمینان حاصل کنند که موجودی فرستنده برای انجام این تراکنش کافی است.
چگونه بیت کوین بخرم؟
راه های مختلفی برای خرید بیت کوین وجود دارد، از جمله این راه ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
راه اندازی کیف پول مجازی بیت کوین :
ساده ترین کار این است که می توانید یک کیف پول راه اندازی کنید، این راه همانند حساب بانکی است. این کیف پول های مجازی به صورت نرم افزارهای رایگان یا سخت افزاری با امنیت بالا و غیر رایگان وجود دارد. نرم افزارهای رایگان در انواع مختلف نسخه های اندروید و ios ، نسخه های تحت وب و هم چنین برای کامپیوترها با سیستم عامل های گوناگون وجود دارد.
خرید بیت کوین از صرافی و سایت های معتبر :
بعد از نصب کیف پول برای خرید بیت کوین (BTC) یک صرافی معتبر پیدا کنید، تا بعد از انجام احراز هویت این خرید برای شما امکان پذیر باشد. در ایران خرید مستقیم از طریق وب سایت های که این خدمات را ارئه می دهند بسیار آسان است. این خرید از طریق کارت بانکی انجام میشود، تنها لازم است که وب سایت مطمئن را انتخاب کنید.
با کارت های اعتباری بین المللی نیز می توان از صرافی های و وب سایت های خارجی خرید کرد. البته به دلیل تحریم ها باید با صرف هزینه بیشتر از واسطه ها استفاده کرد.
خرید ماینر :
راه نهایی از طریق استخراج بیت کوین است، بدون ماینرها، سیستم پرداخت کار نمی کند. این کار با حل یک اثبات ریاضی بسیار سخت انجام می شود. در اصل، رایانهها تعداد زیادی محاسبات را آزمایش میکنند تا زمانی که به پاسخی برسند که تراکنشهای جدید را حل و تأیید میکند.
افرادی که این کار را انجام می دهند، یک مزرعه بیت کوین را برای انجام این کار تخصصی راه اندازی کرده اند. این کار قدرت محاسباتی زیادی نیاز دارد، بنابراین ورود به آن نیاز به تحقیق و پرس و جو دارد.
قیمت بیت کوین به تومان :
قیمت بیت کوین به تومان در لحظه متغیر است، این قیمت هر روز نوسانات زیادی را تجربه میکند، دلیل آن هم قیمت گذاری بر اساس عرضه و تقاضا است.
شاید برای شما این سوال پیش بیاید که برای خرید این ارز دیجیتال چقدر باید هزینه داشته باشید؟ آیا با مبالغ کم هم می شود رمز ارز خرید؟ جواب این سوال بله است، این سرمایه گذاری مجازی هم به مانند انواع سنتی قادر به خرید هر میزان هستید. اما با توجه به نوسانات شدید قیمتی بهتر است برای معامله های بزرگ حتما از یک مشاوره کمک بگیرد.
نکته پایانی :
به نظر می رسد که بیت کوین و فناوری بلاک چین یک پدیده جالب و ماندنی هستند، این رمز ارز دیجیتال از معرفترین و باارزش ترین در میان هم کلاسی های خودش است.
اما سرمایه گذاران و سایر کاربران باید ریسک های فنی و ارزش گذاری مرتبط با بیت کوین را به طور کامل درک کنند تا ازهرگونه مواجهه با کلاه برداری ها به حداقل برسد. مطمئن شوید که مزایا و معایب سرمایه گذاری در بیت کوین را مانند هر سرمایه گذاری مالی دیگری بررسی کرده اید.
به نظر شما این پول الکترونیک چه مزایا و معایب دیگری دارد؟ نظرات ارزشمندتان را با ما در میان بگذارید.