بک اند Back-end چیست و نقشه ی مسیر یادگیری آن چگونه است؟

بک اند چیست
چکیده مطلب
در این مقاله به معرفی این زبان برنامه نویسی و زبان ها و فریم ورک های مختص آن پرداختیم.
دسترسی آسان به مطالب
بک اند چیست و نقشه ی مسیر یادگیری آن چگونه است؟ چگونه برنامه نویس بک اند شویم؟. چه پیش نیازهای لازم است؟، این برنامه نویس چه وظایفی دارد؟. بک اند Back-end هسته ی یک وب سایت است که از کدهای تشکیل میشود که قابل دیدن برای کاربران نیست، بر خلاف فرانت اند. امروزه در طراحی سایت، آشنا بودن به همه اصول روز طراحی سبب خلق وب سایتی منحصر به فرد میشود. اگر شما هم یک توسعه دهنده وب سایت علاقه مند هستید و یا دوست وارد حوزه برنامه نویسی شوید، این نکته را مد نظر داشته باشید که توسعه دهنده وب به سه دسته فرانت اند (Frontend)، بک اند (Backend) و فول استکstack) (Full- تقسیم بندی میشود. اگر با فرانت اند آشنا نیستید، پیشنهاد میشود مقاله فرانت اند چیست و نقشه ی راه فرانت شدن را مطالعه بفرمایید.
توضیح بک اندBack-end
توضیحی در زمینه بک اندBack-end
خدمات سئو
خدمات سئو توسط گروه متاوبز
افزایش سرعت سایت
افزایش سرعت سایت متاوبز
مشاوره سئو
مشاوره سئو متاوبز

بک اند Back-end چیست؟

بک اند (Back-end) یا برنامه نویسی سمت سرور، شامل همه کدهای نوشته شده ای است که به مرورگرها کمک می کند تا با اطلاعات پایگاه داده وب سایت ارتباط برقرار کنند. یک برنامه نویس Back-end مسئول ایجاد، نگهداری، آزمایش و اشکال زدایی کل یا قسمتی از یک وب سایت است که شما قادر به دیدن آن نیستید.

این ترکیبی از فناوری و برنامه نویسی است که یک وب سایت را تقویت می کند و شامل سه بخش است سرور، برنامه کاربردی و پایگاه داده است. کار توسعه دهنده این نوع برنامه نویسی تمرکز بر معماری وب سایت، اسکریپت نویسی و کدنویسی است که بین پایگاه داده وب سایت، مرورگر و مخاطبین ارتباط برقرار می کند.

خدمات طراحی سایت فروشگاهی
خدمات طراحی سایت فروشگاهی

بک اند Back-end یا فرانت اند end- Front تفاوت در چه چیزی است؟

بک اند Back-end یا فرانت اند front-end تفاوت در آن چیزی است که برای مخاطبین قابل تجربه است. همان طور که اشاره کردیم بک اند به کدهای سرور که وظیفه ارتباط مرورگرها با پایگاه داده وب سایت را دارند اشاره میکند. اما در مقابل فرانت اند کدهای نوشته شده برای وب سایت میگویند که مخاطبین مستقیماً آن ها را تجربه میکنند.

این کدها شامل متن، رنگ، ‌دکمه‌ها، فونت‌ها، تصاویر، منوهای ناوبری و غیره است. البته برخی از برنامه نویسان هم در فرانت اند و هم در برنامه نویسی سمت سرور مهارت دارند، این افراد به عنوان برنامه نویسان فول استک شناخته می شوند.

توسعه دهنده وب سمت سرور باید اهداف وب سایت را درک کند و راه حل های موثری ارائه دهد. خدمات توسعه Front-end را نمی توان به طور مستقل ارائه کرد، اما سرویس توسعه وب Backend را می توان به طور مستقل ارائه کرد.

همانطور که می بینید، هر دو طرف نقش های بسیار متفاوتی دارند، و به همین دلیل است که یک بحث frontend و backend وجود دارد. اما این دو کار با هم هستند که در نهایت تجربه کاربر را تعریف می‌کنند و امکان عملکرد یک وب‌سایت را فراهم می‌کنند.

درآمد فرانت اند front-end بیشتر است یا بک اند Back-end ؟

درآمد فرانت اند بیشتر است یا بک اند این سوالی است برای کسانی که در ابتدای ورود به این حوزه هستند و انتخاب برای آن ها دشوار است. اگر از کار با داده‌ها، کشف الگوریتم‌ها و یافتن راه‌هایی برای بهینه‌سازی سیستم‌های پیچیده لذت می‌برید، ممکن است ترجیح دهید به عنوان یک توسعه‌دهنده سمت سرور کار کنید.

در مقابل اگر تعامل با مخاطب و قالب ظاهری و گرافیک برای شما جذاب تر است، فرانت اند را ترجیح دهید. هر کدام را انتخاب کنید درآمدها با توجه به فاکتورهایی مانند مهارت، موقعیت جغرافیایی، میزان سابقه کار و حتی شرکتی و سازمانی که می‌خواهید برای آن‌ها کار کنید، متفاوت است. البته در کشورمان برنامه نویسان درآمد یکسانی دارند، و معیارهای متنوعی برای درآمدهای آن ها وجود دارد.

تفاوت بک اند و فرانت اندBack-end
مفایسه بین بک اندfront-end و فرانت اند

پیش نیازهای برنامه نویسی بک اند:

پیش نیازهای زبان برنامه نویسی کاربردی بک اندBack-end، آشنایی با ساختار و انواع پایگاه داده، زبان های برنامه نویسی و فریم ورک ها و غیره است.

البته مهارت های غیر فنی مانند حل مسئله، تفکر انتقادی، ارتباط موثر و توانایی های تحلیلی نیز بسیار مهم است. برای نوشتن این کدها نیز پیش نیازهای وجود دارد از جمله زبان برنامه نویسی مناسب برای نوشتن کدها، سروری که کدهای نوشته شده را بگیرد و پردازش کند و همچنین یک دیتابیس که با نوشتن کدهای خاص به آن متصل شوید و دادها را در آن ذخیره کنید.

زبان برنامه نویسی بک اند Back-end چیست؟

زبان برنامه نویسی بک اند Back-end بسیار متنوع هست، زیرا فناوری‌ های که وب را قدرتمند می‌کند مبتنی بر زبان‌های برنامه نویسی منبع باز است. لذا انتخاب زبان برنامه نویسی برای کدنویسی بک‌اند بسیار گسترده است و دست برنامه نویس برای انتخاب زبان هنگام طراحی یک وب‌سایت باز است.

توسعه دهندگان Back-end باید از زبان‌ها و فریم‌ورک‌های آینده دار آگاه باشند و سراغ یادگیری آنها بروند، چرا که این صنعت به سرعت در حال رشد است و بلد نبودن این زبان‌ها و فریم‌ورک‌های آنها می‌تواند برنامه نویسان را از دیگر رقبا عقب بیندازد.

ایتون، روبی، PHP، Go، جاوا اسکریپت از زبان های محبوب برنامه نویسی سمت سرور است.

چگونه برنامه نویس بک اند Back-end شویم؟

برای دانستن این نکته که چگونه برنامه نویس بک اند یا Back End Developmentشوید، باید اصول و مراحل خاصی را طی کنید. مراحلی وجود دارد که دنبال کردن آن ها می تواند به شما در تبدیل شدن به یک برنامه نویس بک اند کمک کند.

از جمله آشنایی با اصول و ساختار داده، یادگیری زبان و فریمورک، یادگیری پایگاه داده، تسلط به سرور و آموزش عملی است. دانش بالا در زبان‌های برنامه نویسی بک‌اند و فریم‌ورک‌های آنها. همچنین دانش بالا در فرانت‌اند و زبان‌های آن تا برنامه نویس بتواند با تیم فرانت‌اند ارتباط برقرار کند.

قادر به مدیریت محیط هاست همراه با پایگاه داده باشد و درباره مورد دسترسی و رعایت امنیت اطلاعات کافی داشته باشد. علاوه بر آن بهتر است تجربه کار با GIT را داشته باشد.

برنامه نویسی بک اند Back-end
برای برنامه نویسی بک اند Back-end از کجا شروع کنیم:

نقشه راه بک اند Back-end :

یادگیری اصول اولیه:

نقشه راه بک اند برای یک فرد مبتدی این است که، باید مطمئن شوید که اصول اولیه را قبل از رفتن به موضوعات پیشرفته تر درک کرده اید. در اینجا چند نکته کلیدی وجود دارد که باید قبل از شروع کار با توسعه Backend بدانید مانند نحوه کار اینترنت و مرورگرها، آشنایی با HTTP، آشنایی با هاست و دامنه چه تاثیری در رشد سایت ما دارد.

یادگیری زبان برنامه نویسی بک اند:

نقشه راه یک توسعه دهنده بک اند این است که باید یک زبان برنامه نویسی را یاد بگیرد تا مهارت های کدنویسی خود را بهبود بخشد، از جمله این زبان ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

جاوا اسکریپت:

در نقشه راه بک اند، زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت مناسب افراد برنامه نویس برای طراحی و توسعه انواع وب سایت ها است. این زبان دارای انجمن های زیادی است که بدون شک هیچ مشکلی را بی راه حل نمیگذارد. یکی از مزیت های جاوا وجود ماشین مجازی JVM است. که کمک میکند تا با یک بار نوشتن کد بتوان آن را در سیستم های دیگر نیز اجرا کرد.

PHP :

زبان برنامه نویسی PHP برای بک اند شدن، یک زبان متن باز و رایگان است که حدود 79 درصد از وب سایت های دنیا با آن برنامه نویسی شده اند. پی اچ پی بهترین زبان برای کسانی است که مبتدی هستند، زیرا دارای پشتیبانی قوی با انجمن های زیاد و منابع آموزشی رایگان زیادی در دنیای وب است.

پایتون (Python) :

در نقشه راه بک اند Back-end شدن یادگیری زبان برنامه نویسی پایتون بهترین زبان برای کسانی است که اولین تجربه برنامه نویسی را دارند. دلیل این امر یادگیری آسان و پشتیبانی گسترده آنلاین است.

روبی (Ruby) :

زبان روبی یک زبان شی گرا متن باز است، در عین سادگی به اندازه ای قدرتمند است که نیازهای برنامه نویسان حرفه ای را برطرف کند. از این زبان در طراحی و گسترش وب سایت ها و اپلیکیشن های موبایلی و بازی ها استفاده میشود.

یادگیری پایگاه داده :

نقشه راه بک اند شامل یادگیری پایگاه داده است، پایگاه داده مجموعه ای سازمان یافته از اطلاعات یا داده های ساختاریافته است.. پایگاه داده به دو دسته SQL و NoSQL تقسیم میشود.. پایگاه‌های داده SQL مبتنی بر جدول هستند، در حالی که پایگاه‌های داده NoSQL ذخیره‌های اسناد، نمودار یا ستون‌های گسترده هستند.

پایگاه های داده SQL مانند PostgreSQL، MySQL و اوراکل است. پایگاه های داده NoSQL عبارتند از Firebase ، MongoDB، InfluxDB و کاساندرا.

نقشه راه بک اند Back-end
نقشه راه برنامه نویسی بک اند Back-end

تسلط به فریمورک های بک اند Back-end:

در نقشه راه بک اند Back-end برای اینکه بتوانیم برنامه های کاربردی سمت سرور را سریعتر توسعه دهیم، تسلط به فریمورک های بک اند بسیار حیاتی است. البته نیاز به یادگیری تمام این فریم ورک ها یا در واقع چارچوب های نرم افزاری نیست، تسلط به یک یا دو تا از آن ها از نوشتن کدهای تکراری جلوگیری میکند. از جمله این فریمورک ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.

فریمورک Node.js :

فریمورک Node.js که به طراحان وب اجازه می دهد هر دو قسمت فرانت اند و بک اند برنامه های وب را با استفاده از جاوا اسکریپت راه اندازی کنند.

فریمورک لاراول ( Laravel ) :

لاراول به عنوان یکی از بهترین فریم ورک های PHP در نقشه راه بک اند شدن و توسعه وب است.. این به ساختن برنامه های فوق العاده با امنیت و سرعت بالا کمک می کند.

فریمورک جنگو (Django):

جنگو یک فریمورک پایتون است که مناسب وب سایت های بزرگ و پیچیده است. این چارچوب نرم افزاری به شما امکان می‌دهد تا به سرعت و کارآمد یک برنامه وب با کیفیت ایجاد کنید و هم برای فرانت‌اند و هم برای بک‌اند مناسب است.

فریمورک ASP.NET :

فریمورک ASP.NET توسط مایکروسافت توسعه یافته و به بازار عرضه شده است تا به برنامه نویسان امکان ایجاد وب سایت های پویا را بدهد.

یادگیری API:

یادگیری API که شامل کدهای نوشته شده توسط برنامه نویس بک اند است که به فرانت اند و بک اند اجازه می دهد با یکدیگر صحبت کنند. این API، مخفف Application Programming Interface است یک واسطه نرم افزاری که دسترسی به داده های که خارج از سرور است را در اختیار مخاطبین قرار میدهد. از جمله این Api ها میتوان به موارد زیر اشاره کردJSON ،GSON، XML-RPCو AES .

فریمورک های محبوب در بک اند :

فریمورک های محبوب در بک اند طبق نظرسنجی های وب سایت StackOverflow به Express اشاره دارد. اکسپرس مبتی بر NodeJS است که این بهترین فریم ورک جاوا اسکریپت برای برنامه نویس بک اند است. با استفاده از این چارچوب نرم افزاری میتوان رابط های کاربری ساده و کاربر پسندی را طراحی کنید.

فریم ورک های جاوا اسکریپت می توانند کار توسعه دهندگان را به مراتب ساده تر کنند. آن ها با ارائه کدهای آماده بهینه برای حل مسائل در برنامه نویسی و کدنویسی، در میزان تلاش و زمان برنامه نویسان صرفه جویی میکنند. از دیگر فریم ورک های محبوب میتوان به سی شارپ، روبی، کیک پی اچ پی، اسپرینگ اشاره کرد.

وظایف بک اند Back-end
وظایف برنامه نویسی بک اند Back-end

وظایف بک اند Back-end :

وظایف توسعه دهندگان بک اند بسار متنوع و این افراد نقش مهمی در تیم های توسعه وب دارند. است زیرا برنامه نویسی سمت سرور است. بنابراین، باید بدانید که چگونه کد بنویسید تا به درخواست‌های فرانت‌اند رسیدگی کنید و با پایگاه‌های داده برای ذخیره داده‌ها ارتباط برقرار کنید.

آن‌ها با تبدیل و بازگرداندن داده‌ها به کدهای فرانت‌اند که کاربر می‌تواند با آن تعامل داشته باشد، مؤثرترین و کارآمدترین راه‌حل‌ها را برای فناوری مهندسی ارائه می‌کنند. مانند پر کردن یک فرم، ایجاد نمایه، خرید آنلاین و غیره. وظایف برنامه نویسان سمت سرور ایجاد پایگاه داده یکپارچه سازی و مدیریت آن، توسعه استقرار و نگهداری سیستم مدیریت محتوا، ادغام API و غیره است.

نتیجه گیری :

بک اند Back-end چیست و نقشه ی مسیر یادگیری آن می تواند سخت باشد. نیاز به زمان، تلاش و پشتکار دارد. شما باید یاد بگیرید که چگونه کدنویسی کنید، چگونه از فریم ورک های خاص استفاده کنید. حتی پس ازآن هنوز چیزهای بیشتری برای یادگیری وجود دارد. یک برنامه نویس سمت سرور همیشه درحال کدنویسی است تا سایت های با سرعت، امکانات زیاد و با کارایی بالا خلق شود.

منابع :

  • dev.to/creativetim_official/the-complete-roadmap-for-becoming-a-backend-developer-step-by-step-instructions-d4j
  • www.guru99.com/what-is-backend-developer.html

 

نویسنده
مریم نامدار
مریم نامدار

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *