فرانت اند (front end)چیست و نقشه ی راه فرانت شدن چگونه است؟

فرانت اند
چکیده مطلب
مقاله فرانت اند چیست و نقشه ی راه فرانت شدن چگونه است؟، به معرفی front end و مراحلی که می‌توانید دنبال کنید تا به یک توسعه‌دهنده فرانت‌اند تبدیل شوید می پردازد.
دسترسی آسان به مطالب

فرانت اند Front End همان طراحی وب سایت است، اما مربوط به بخش های قابل مشاهده وب سایت که همه کاربران میبینند. این طراحی کدهای نامفهوم را به قالب های گرافیکی و هر آنچه برای کاربران قابل درک و مشاهده باشد، تبدیل میکند. نقشه راه فرانت شدن یعنی مسیری که یک برنامه نویس وب سایت طی میکند تا بتواند به یک طراح وب حرفه ای فرانت اند تبدیل شود.

اگر به طراحی وب سایت علاقمند هستید، اما نمیدانید که فرانت اند چیست و به چه مهارت های نیاز دارد، با ما همراه باشید. در این مقاله ضمن معرفی جامع Front End، مسیر و نقشه ی تبدیل شدن به یک توسعه دهنده عالی را شرح می دهیم.

فرانت اند چیست
تعریف فرانت اند Front End

فرانت اند (Front End) چیست؟

فرانت اند (Front End)، برنامه نویسی و طراحی قسمت های از وب سایت است که برای کاربران قابل مشاهده است وبا آن ارتباط برقرار می کنند. به زبان ساده وقتی مخاطبین وارد سایت می شوند هر آن چه قابل مشاهده است مانند صدا، تصاویر، لیست ها، دکمه ها، فرم ها، ویدیو ها و غیره جزء فرانت اند هستند.

این برنامه نویسی به دو قسمت طراحی وب سایت وتوسعه رابط کاربری تقسیم میشود. در بخش طراحی، طراحان با کمک نرم افزارهای خاص مانند فتوشاپ، ایلیستریتور، ادوبی ایکس و غیره به طراحی ظاهر و شمایل سایت میپردازد. اما بخش توسعه رابط کاربری، پیاده سازی ظاهر سایت را باکد های CSS، HTML،Java script انجام میدهد.

بک اند (Backend) چیست؟

بک اند (Backend) واژه ی دیگری در بین برنامه نویسان است، . به برنامه نویسی و طراحی بخش های از یک سایت میپردازد که امکان مشاهده آن ها برای مخاطبین وجود ندارد. این قسمت پنهان شامل پردازش، محاسبه و ذخیره ی اطلاعات است. این Backend از دو بخش منطق سایت، پایگاه داده ساخته شده است.

چگونه فرانت اند Front End کار شویم؟

برای این که متوجه شویم چگونه فرانت اند Front End کار شویم نیاز است بدانید که علاوه بر HTML، CSS و جاوا اسکریپت تکنولوژی های زیادی هست که باید با آن ها آشنا شوید. توجه داشته باشید که توسعه وب فرانت‌اند فقط به این سه مهارت محدود نمی‌شود، این مهارت ها حداقل برای شروع هستند.

فن‌آوری‌های بیشتری وجود دارد که برای برتری به عنوان یک توسعه‌دهنده فرانت‌اند باید یاد بگیرید. همچنین لازم است با توجه به نیازهای وب سایتتان کتابخانه و فریم ورک های مانند بوت استریو را یاد بگیرید.

در کنار همه این کارها طراح وب سایتی که سایتش فابلیت ریسپانسیو داشته باشد و به خوبی در همه انواع گوشی و تبلت ها نمایش داده شود. همچنین باید آشنایی کافی با نرم افزارهای گرافیکی داشته باشد.

یادگیری فرانت اند Front End:

یادگیری فرانت اند و پیمودن نقشه ی راه فرانت اند به هزاران المان بستگی دارد. کسی که وظیفه بهبود ظاهر وب سایت را بر عهده دارد تا زمانی که مخاطبین وارد سایت می شوند سریع جذب شوند و علاقمند به دنبال کردن قسمت های دیگر سایت داشته باشند، یک فرانت اند کار است.

برای این که یک توسعه دهنده وب موفق شوید، ضروری است ابتدا درک اساسی از وب، ساختار آن و نحوه قرار گرفتن آن داشته باشید. مانند دامنه و  هاستینگ، DNS، انواع مرورگرها و غیره، در حالی که دانستن جزئیات همه پروتکل‌های ارتباطی مهم نیست، دانش اولیه این پروتکل‌ها به شما کمک می‌کند تا وب‌سایت‌های امنی را توسعه دهید که امروزه بسیار حیاتی هستند.

هنگامی که درک کاملی از شبکه‌ها ، پایگاه‌های اطلاعاتی، کلاینت‌ها و سرورها داشتید، می‌توانید به سراغ اصول اولیه فرانت اند بروید.

شروع برنامه نویسی فرانت اند :

شروع برنامه نویسی فرانت اند Front End و پید کردن نقشه ی راه فرات اند شدن با آشناشدن با همه اطاعات پایه ای محیط وب شروع می شود. سپس یادگیری CSS، JavaScript و HTMLآغاز میشود.

انواع زبان های برنامه نویسی فرانت اند
زبان های فرانت اند و بک اند

زبان اچ تی ام ال HTML چیست؟

زبان HTML یک زبان نشانه گذاری و پایه و اساس هر وب سایتی است. Html مخفف (Hyper Text Markup Language) است. این کدی است که محتوای صفحه شما را توصیف می کند و سپس توسط مرورگر ارائه می شود. می توانید از HTML برای افزودن متن، تصاویر، صدا، ویدئو و موارد دیگر به وب سایت خود استفاده کنید.

یادگیری HTML آسان است و بهترین بخش این است که می توانید آن را در هر ویرایشگر متنی بنویسید. مهم است که به یاد داشته باشید که این یک زبان برنامه نویسی نیست، بلکه یک زبان نشانه گذاری است. با این حال، در مورد انعطاف پذیری با CSS قابل مقایسه نیست. CSS در طراحی ظاهری قدرتمندتر است و از روش استاندارد و توصیه شده برای استایل دادن به وب سایت شما است.

زبان CSS چیست؟

زبان CSS نیز مانند HTML یک زبان برنامه نویسی نیست، CSS مخفف عبارت Cascading Style Sheets است. به بیان ساده، HTML محتوا را توصیف می کند در حالی که CSS نحوه قالب بندی محتوا را توضیح می دهد. به طور کلی هر آن چه به ظاهر و استایل قسمت های گوناگون سایت مربوط است، با این زبان قابل انجام است.

زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت چیست؟

زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت (JavaScript)، یک زبان قوی است که هر توسعه دهنده ی وب نیاز به یادگیری آن دارد. جاوا اسکریپت به شما امکان می دهد عناصر پویا مانند نقشه های تعاملی، انیمیشن ها، به روز رسانی ها و موارد دیگر را در وب سایت پیاده سازی کنید. طرح‌بندی وب‌سایت با استفاده از HTML امکان پذیر است و با استفاده از CSS به آن استایل میدهیم.، گام بعدی اضافه کردن روح به جسم خشک وب‌سایت‌هایمان است.

این کار با استفاده از زبان برنامه نویسی و اسکریپت نویسی جاوا اسکریپت انجام می شود. این زبان تعامل وب سایت شما را بهبود می بخشد، شما همچنین می توانید عناصر UI پویا را با استفاده از جاوا اسکریپت ایجاد کنید.

مدت زمان یادگیری فرنت اند Front End چقدر است؟

مدت زمان یادگیری فرنت اند Front End به المان های مختلفی وابسته است، هیچ میانبری برای تبدیل شدن به یک توسعه دهنده Front End وجود ندارد. شاید مدت زمان این پروسه برای فردی بسیار کم باشد. در حالی که برخی ممکن است تمام وقت خود را به یادگیری مهارت های کدنویسی جدید اختصاص دهند.

مهمترین مسئله این است که بهترین منابع و روش های اصولی را انتخاب کنید. همچنین نکته کلیدی این است که هر روز زمانی را برای یادگیری اختصاص دهید، تا این زمان یادگیری با تلاش شما به حداقل برسد.

نقشه ی راه توسعه دهنده وب و فرانت اند چگونه است؟

نقشه ی راه توسعه دهنده وب و فرانت اند Front End با تسلط بر سه زبان مهم اچ تی ام ال، CSS و جاوا اسکریپت شروع میشود. سپس با توجه به نیازهای پروژه، میزان علاقه شخصی و سلیقه ی بازار با بهترین فریمورک های آن ها باید آشنا شوید. فریمورک ها یا کتابخانه ها، ابزارهای هستند که کدهای از قبل نوشته شده در آن ها وجود دارد.

با این فریم ورک ها کار برنامه نویسی بسیار آسان تر و تنوع کار شما بالا می رود.

فریمورک های CSS :

فریمورک های CSS برای فرانت اند شدن متنوع هستند، از جمله این کتاب خانه های محبوب می توان به موارد زیر اشاره کرد.
فریمورک بوت استرپ bootstrap:

یکی از معروفترین و اصلی ترین فریمورک های سی اس اس bootstrap است. این فریمورک برای طراحی سایت واکنشگرا یا همان ریسپانسیو استفاده میشود. با این کتاب خانه به راحتی و با کمترین کدنویسی سایت واکنشگرا طراحی میکنید. این وب سایت ها قابلیت نمایش صحیح در انواع نمایشگرهای گوشی ها و تبلت ها را دارند. علاوه بر آن استفاده از بوت استرپ به زیبایی وب سایت کمک فراوانی میکند.

فریمورک های فرانت اند
فریمورک های زبان فرانت اند Front End

فریمورک فلکس باکس Flexbox :

فریمورک فلکس باکس Flexbox، حاوی کدهای است که اندازه و باکس وب سایت را به درستی اندازه گیری و چینش میکند. این فریم ورک برای طراحی عناصر تک بعدی صفحه وب بیشتر استفاده میشود.

فریمورک Css grid :

فریمورک Css grid، همان کار Flexbox زا به صورت کامل تر، سریع تر و پیشرفته تر انجام می دهد. این فریم ورک مختص طراحی عناصر صفحات وب سایت است که قصد داریم دو بعدی باشد. از جمله منوهای بالای صفحه و کنار صفحه را میتوان ذکر کرد.

یادگیری پیش پردازنده های CSS :

یادگیری پیش پردازنده های CSS یکی از موارد ضروری است زیرا فایل های CSS می توانند به سرعت بزرگ شوند و نگهداری آنها دشوار باشد. علاوه بر این، CSS از برخی ویژگی های برنامه نویسی قدرتمند مانند متغیرها و توابع پشتیبانی نمی کند.

بنابراین، ما از پیش پردازنده های CSS که زبان های اسکریپت هستند استفاده می کنیم و قابلیت های پیش فرض CSS را گسترش می دهیم. با کمک پیش پردازنده‌های CSS، می‌توانیم از منطق در فایل‌های اسکریپت خود مانند متغیرها، توابع، محاسبات ریاضی و غیره استفاده کنیم.

این پیش پردازشگرها انجام کارهای تکراری را کاهش میدهند و تعداد خطاها را کم میکنند و کد قابل استفاده مجدد ایجاد می کند. این پیش پردازشگرها کار کدنویسی را بسیار آسان می کنند، از معروف ترین پیش پردازنده های CSS می توان به موارد زیر اشاره کرد.

پیش پردازنده SASS:

پیش پردازنده SASS مخفف Syntactically Awesome Stylesheets است. این ابزار یکی از محبوب ترین پیش پردازنده های CSS است که استفاده از آن به استایل بندی صفحات با کدهای کمتر منجر میشود. این پیش پردازنده به شما در صرفه جویی وقت کمک فراوانی می کند و کارها را برای شما آسان میکند.

پیش پردازنده Less:

پیش پردازنده Lessنیز از محبوبیت بالای در بین مخاطبین برخوردار است، اما رقابت بین SASS و Less بسیار بالا است. بسیاری از افراد به علت راحتی کار کردن ترجیح میدهند از SASS استفاده کنند.

فریمورک های جاوا اسکریپت JavaScript :

فریمورک های جاوا اسکریپت به شما کمک میکنند تا کدهای شما ساختار منظم تری داشته باشد. همچنین، این فریم‌ورک‌ها بدون نوشتن کد از ابتدا عملکردهای پیشرفته‌تری را ارائه می‌کنند. از فریم ورک های معروف این زبان میتوان به Angular، React، Vue.js اشاره کرد.

ابزار های فرانت اندFront End
ابزار های یادگیری فرانت اندFront End

فریمورک آنگولار Angular :

فریمورک آنگولار توسط کمپانی گوگل ساخته و ارئه شده است، برای گسترش وب اپلیکیشن ها کاربرد دارد.

فریمورک ری اکت React :

فریمورک ری اکت توسط کمپانی فیس بوک عرضه شد، مانند فریم ورک آنگولار برای گسترش و توسعه وب اپلیکیشن ها به کار می رود. این ابزار کمک میکند تا کدهای با امکان استفاده مجدد خلق شود، علاوه بر آن برای ساخت رابط کاربری به کار میروند. و همچنین DOM مجازی که عملکرد بهتر و سریع تر برنامه های وب سایت را به همراه دارد.

فریمورک Vue.js :

فریمورک Vue.js توسط یکی از برنامه نویسان کمپانی گوگل خلق شد. این فریم ورک از محبوبیت زیادی در بین کاربران برخوردار است، همچنین دارای پشتیبانی قدرتمندی است.

بعد از تسلط بر زبان ها و یادگیری یکی یا چند تا از بهترین فریم ورک ها بر حسب نیاز، حال باید گام های بلندتری بردارید. نیاز است که ابزارها و فناوری های گوناگون در این حوزه را یاد بگیرید. یکی از این فناوری ها، سیستم وژن کنترل است. این سیسنم این امکان را برای شما به وجود میاورد تا بتوانید تغییراتی روی کد منبع اعمال کنید.

از جمله محبوب ترین این سیستم ها می توان به Git اشاره کرد.

تکنولوژی گیت و سرویس Git Hub :

تکنولوژی گیت کمک میکند تا شما بر روی وژن های مختلف کدهایتان کنترل داشته باشید. این فناوری برای کارهای گروهی بسیار کارآمد است، زیرا به شما اجازه میدهد که تغییرات پایگاه کد و فایل ها را به طور مستمر پیگیری کنید.

متخصص فرانت اندFront End
نقشه راه متخصص شدن در فرانت اندFront End

متخصص فرانت اند کیست؟

متخصص فرانت اند Front End فردی است که قادر به انجام کارهای مربوطه باشد. ازجمله این فعالیت ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • طراحی و ساختار صفحه وب را تعیین کند
  • ویژگی هایی را برای افزایش تجربه کاربران توسعه دهد
  • ایجاد تعادل بین طراحی کاربردی و زیبایی شناختی برقرار کند.
  • سایت واکنشگرا طراحی کند.
  • ساخت کد قابل استفاده مجدد برای استفاده در آینده.
  • اطمینان حاصل کند که صفحات وب برای بهترین سرعت و مقیاس پذیری بهینه شده اند.
  • از انتخاب متنوعی از زبان های نشانه گذاری برای طراحی صفحات وب استفاده کند.

مهارت های یک متخصص فرانت اند :

  • در زبان های کدنویسی مانند HTML، CSS، جاوا اسکریپت و جی کوئری مهارت داشته باشد.
  • CSS سمت سرور را درک کنید.
  • تجربه کاربا برنامه های گرافیکی داشته باشد
  • اصول سئوسایت را بشناسید.
  • مهارت های عالی در حل مسئله داشته باشد.
  • در برقراری ارتباط با اعضای تیم، روسا و مشتریان مهارت داشته باشید.
  • مهارت های بین فردی خوبی داشته باشید.

نتیجه گیری :

به کمک این مقاله می توانید به یک متخصص فرانت اند Front End تبدیل شوید اما، فراموش نکنید که این نقشه ی راه برای تبدیل شدن به یک توسعه دهنده فرانت اند، ثابت نیست. با توجه به این که ابزارها و فناوری های وب در حال تغییر هستند، به روز نگه داشتن مهارت های خود کاملا ضروری است. به نظر شما برای پیمودن این راه چه مهارت های دیگری نیاز است؟، نظرات ارزشمندتان را با ما در میان بگذارید.

 

نویسنده
حسین جدیدی
حسین جدیدی

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *