زبان برنامه نویسی چیست ؟ ( به صورت ساده و روان )

زبان برنامه نویسی چیست ؟
چکیده مطلب
دسترسی آسان به مطالب

با سلام امیدوارم حالتون خوب باشه … شما در اولین جلسه آموزشی کامل زبان برنامه نویسی پایتون هستید .

زبان برنامه نویسی به زبان ساده چیست ؟
زبان برنامه نویسی به زبان ساده چیست ؟

برنامه نویسی چیست ؟

برنامه نویسی یعنی من به زبان ترکی صحبت میکنم و دوستم امیر به زبان ترکی صحبت میکند ، ما در اینجا زبان یکدیگر را میفهمیم و باهم به راحتی صحبت میکنیم ..

اگر دوستم زبانش فارسی بود ، من باید زبان فارسی را یاد میگرفتم تا بتوانم با آن صحبت کنم.

هم صحبتی من و دوستم به یک زبان
هم صحبتی من و دوستم به یک زبان

حالا یک شخصی میان ما هست ، اسم آن حسین است .

اگر حسین انگلیسی بلد باشه و فقط انگلیسی صحبت کند ، زبان ما انگلیسی نیست پس حرفای منو متوجه نمی شود .

من اون زمان رفتم فارسی رو یاد گرفتم تا بتونم با دوستم امیر زبان فارسی صحبت کنم . حالا زبان انگلیسی برای من دشوار است و نمیتوانم با حسین انگلیسی صحبت کنم .

صحبت به زبان انگلیسی از حسین
صحبت به زبان انگلیسی و نفهمیدم زبان حسین

میام از یک شخصی که ( به اسم متا ) که هم ترکی بلده و هم انگلیسی ازش کمک میگیرم . و با اون ترکی صحبت میکنم تا بتونه رابطه ای بین من و حسین باشد . و اون به انگلیسی حرفمو میرسونه و بلعکس .

زبان کامپیوتر و حرف زدن با کامپیوتر

حالا فرض کنید من میخواهم با کامپیوتر صحبت کنم ، کامپیوتر زبانش باینری هستش ( صفر و یک – 0 1 ) من مجبورم زبان باینری یاد بگیرم تا با کامپیوتر بتوانم صحبت کنم و اگر به زبان باینری صحبت نکنم ، کامپیوتر متوجه حرفای من نمیشود .

زبان اسمبلی رابطه خوب و صمیمی بین زبان باینتری و اسمبلی

زبان باینری خیلی سخته ! یه رفیقدارم که زبانش اسمبلی هستش . اسمبلی راحت تر از باینری هستش .

اگر اون زبان رو یاد بگیرم با رفیقم که اسمبلی بلده حرف میزنم تا اونم حرف منو به کامپیوتر بگه . از اونجای که زبان اسمبلی راحت تر از باینری هستش من میرم زبان برنامه نویسی دوستم رو یاد میگیرم . و به اون میگم که رابطه بین من و زبان کامپیوتر یعنی باینری باشد .

زبان اسمبلی راحتتر از زبان باینری
زبان اسمبلی راحتتر از زبان باینری

در واقع ، زبان برنامه نویسی اسمبل نیاز به یک اسمبلر دارد که هم زبان اسمبلی بلده و هم زبان صفرویک کامپیوتر

عکس

من چون مستقیماً نمیتونستم باینری یاد بگیرم رفتم اسمبل یاد گرفتم ، من میام حرفم رو به اسمبلی میگم و اون حرفم رو دوباره به زبان باینری به کامپیوتر میگوید . من از یک واسطه استفاده کردم .

اسمبلی اگر سخته زبان دیگری – زبان برنامه نویسی کامپایلری یا زبان برنامه نویسی مفسر

ولی اسمبلی که خیلی سخته – ای کاش زبان دیگه ای باشه که به زبان خودم نزدیک تر باشه و به زبان خودم باشه تا راحت تر یاد بگیرم .

در اینجا زبان های برنامه نویسی پیدا کردم که اسماشون مفسر و کامپایلره .

زبان اینها خیلی راحت تر از زبان هایی که تا الان خدمتتون عرض کردم هستش . اگر زبان اینا رو یاد بگیرم راحت تر به کامپیوتر حرفامو میفهمونم .

زبان کامپایلر و زبان مفسری چیست
زبان کامپایلر و زبان مفسری چیست

کامپایلر چیست ؟

کامپایلر میتونه زبان ++C رو بفهمه و اونو بهزبان ماشین تبدیل کنه ! یاد گرفتن یک زبان کامپایلری برای من خیلی راحتتر از اسمبلی هستش .

مفسر چیست ؟

مفسر میتونه زبان برنامه نویسی پایتون رو بفهمه و به زبان ماشین یا همان کامپیوتر تبدیل کنه .

در نتیجه : برنامه نویسی دراصل چی هستش ؟

برنامه نویسی روشی برای دستور دادن به کامپیوتر است و زبان برنامه نویسی ، زبانی است که به وسیله آن این ار انجام  می شود . زبان های مختلفی با کاربردهای مختلفی وجود دارند که میتوانند مفسری یا کامپایلری می باشند .

توضیحات تکمیلی به صورت کتابی 👎

برنامه نویسی چیست؟

برنامه نویسی به یک فرآیند تکنولوژیکی برای گفتن اینکه کدام وظایف به منظور حل مشکلات به کامپیوتر انجام می شود، اشاره دارد. شما می توانید برنامه نویسی را به عنوان همکاری بین انسان و رایانه در نظر بگیرید، که در آن انسان دستورالعمل هایی را برای رایانه ایجاد می کند تا از آن پیروی کند (کد) به زبانی که رایانه ها می توانند آن را بفهمند.

بیایید با یک تعریف ساده برنامه نویسی شروع کنیم. برنامه نویسی شامل دستور دادن به رایانه برای انجام وظایف است. این می تواند یک کار ساده مانند نمایش مجموع دو عدد یا حل مسائل پیچیده مانند عملکرد ماشین های خودران باشد.

پس از تعریف برنامه نویسی، بیایید در نظر بگیریم که در دنیای مدرن کجا قرار می گیرد. خوب، به جرات می توان گفت که برنامه نویسی به روش هایی بیش از آنچه که ما احتمالاً می دانیم با زندگی روزمره ما در هم تنیده است.

استفاده از برنامه‌نویسی برای راحت‌تر کردن زندگی تقریباً در همه جنبه‌های زندگی، از تجارت، سرگرمی، حمل‌ونقل، مراقبت‌های بهداشتی، کشاورزی، ورزش، سیاست و غیره قابل مشاهده است.

برنامه نویسی چیزهای زیادی را در زندگی ما ممکن می کند. در اینجا چند نمونه آورده شده است:

  1. هنگامی که یک وب سایت را برای یافتن اطلاعات، تماس با ارائه دهنده خدمات یا انجام خرید مرور می کنید، برنامه نویسی به شما امکان می دهد با عناصر روی صفحه سایت، مانند دکمه های ثبت نام یا خرید، فرم های تماس و منوهای کشویی تعامل داشته باشید.
  2. برنامه نویسی پشت برنامه تلفن همراه می تواند به شما امکان سفارش غذا، رزرو سرویس اشتراک گذاری، ردیابی تناسب اندام، دسترسی به رسانه ها و موارد دیگر را به آسانی برای شما فراهم کند.
  3. برنامه‌نویسی به کسب‌وکارها کمک می‌کند تا از طریق نرم‌افزارهای مختلف برای ذخیره‌سازی فایل و اتوماسیون و ابزارهای ویدئو کنفرانس برای ارتباط بین مردم در سطح جهانی، کارآمدتر عمل کنند.
  4. اکتشاف فضا از طریق برنامه نویسی امکان پذیر می شود.

اولین برنامه نویس کامپیوتر

اولین خالق برنامه کامپیوتری با الگوریتمی برای محاسبه اعداد برنولی شخصی بود به نام آدا لاولیس (ایدا لاولیس) ، ریاضیدان انگلیسی قرن نوزدهمی ، شناخته شده است.

ایدا لاولیس در october اکتبر ۱۸۴۲ برای نخستین بار به همراه چارلز بابیج چیزی را که به عنوان اولین کامپیوتر در نظر گرفته می شود، توسعه دادند. این یک دستگاه مکانیکی اولیه به نام موتور تحلیلی بود و لاولیس الگوریتم خود را برای این دستگاه نوشت.

از آن زمان، برنامه نویسی به یک زمینه گسترده در صنعت فناوری و فراتر از آن تبدیل شده است.

زبان های برنامه نویسی چیست؟

ممکن است تعجب کنید که چگونه برنامه نویسان (انسان ها) دستورالعمل ها را به رایانه ها منتقل می کنند. این کار با زبان های برنامه نویسی انجام می شود.

زبان های انسانی مانند انگلیسی و اسپانیایی دارای نحوی برای راهنمایی ترکیب عبارات و جملات هستند. زبان های برنامه نویسی همچنین دارای نحوی هستند که نحوه نوشتن منطق پشت کد نوشته شده توسط برنامه نویسان را راهنمایی می کند.

وقتی به زبان های برنامه نویسی اشاره می کنیم، معمولاً می توانیم آنها را به چهار دسته مجزا طبقه بندی کنیم.

محتوا به زودی آپدیت می شود و ادامه دارد ….

شما میتوانید مقاله بعدی از آموزش پایتون قسمت دوم را مطالعه نمائید و خیلی خوشحال میشویم اگر نری دارید در تکمیل این آموزش مارا همراهی نمائید .

با تشکر

مطالب بیشتر :

انواع زبان برنامه نویسی

انواع زبان برنامه نویسی
انواع زبان برنامه نویسی
نویسنده
مدیر بلاگ
مدیر بلاگ

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *