سئو چیست؟
سئو (Search engine optimization) : به معنای بهینه کردن جستجو و موتور جستجو است . به بیان دیگر فرآیندی است که برای بهینهسازی ساختار فنی و محتوایی سایت، ایجاد ارتباط محتوایی و محبوبیت پیوند یک وبسایت بهکار میرود تا صفحات آن سریع و راحت ، با جستجوی کاربرد در اختیار آن قرار گیرد. (اطلاعات را به سرعت در اختیار کاربر قرار دهد) . در نتیجه، موتورهای جستجو رتبهبندی بهتری به آنها میدهند.
موتورهای جستجو تمرکز بر روی حوزه ی سئو را توصیه میکنند که هم برای تجربه جستجوی کاربر و هم برای رتبهبندی صفحه مفید است، این امر با ارائه محتوایی که نیازهای جستجوی کاربر را برآورده می گردد.
موتورهای جستجو (به اصطلاح خودمان اینترنت) به افراد کمک می کنند تا آنچه را که در اینترنت جستجو می کنند، پیدا کنند. چه در مورد یک محصول تحقیق کنید، چه به دنبال یک رستوران باشید یا برای تعطیلات رزرو کنید، موتورهای جستجو نقطه شروع مشترکی هستند که به اطلاعات نیاز دارید. برای صاحبان مشاغل، ارائه اطلاعات از محصول یا خدمت در موتور های جستجو مزیت ارزشمندی است که به آن ها توان رقابتی می دهد.
بهینه سازی برای موتورهای جستجو (سئو)تلاشی برای جهت دهی وب سایت شما به سمت رتبه بالاتر در صفحه نتایج موتور جستجو (search engine results page) است تا تعداد بازدید از وب سایت شما افزایش یابد. هدف اصلی معمولاً رتبه بندی در صفحه اول نتایج گوگل برای عبارات جستجویی است که بیشترین معنی را برای مخاطبان هدف شما دارند.
بنابراین، سئو به همان اندازه که به درک خواسته ها و نیازهای مخاطبان شما مربوط می شود، به ماهیت فنی نحوه پیکربندی وب سایت شما نیز مربوط می شود.
سئو برای چه کسی مفید است ؟
• بازاریابان
• سازندگان محتوا
• هر زمینه ی شغلی که با موتور های جستجو سر و کار دارد
5 دلیل که نشان می دهد شما به سئو نیاز دارید :
دلایل زیادی وجود دارد که شما را مجبور به فراگیری سئو می کند :
• به کمک سئو می توانید سایت خود را برای مخاطبان خاص خود مفید کنید.
• با سئو می توانید میزان بازدید از سایت خود را افزایش دهید.
• با سئو می توانید سرمایه گذاری را در زمینه کاری خود را افزایش دهید.
• به کمک سئو می توانید کار کرد سایت خود را افزایش دهید.
• با سئو ، به مخاطبان خود آنچه را که می خواهند و انتظار دارند را ارائه دهید.
روش های سئو :
هدف سئو بالا بردن رتبه شما در نتایج جستجوی اینترنتی است. روش های مختلفی برای بهینه سازی در تمامی حوزه ها وجود دارد:
• استفاده از کلمات کلیدی مرتبط در عناوین
• توضیحات متا
• URL های توصیفی با کلمات کلیدی به جای رشته های اعداد
• نشانه گذاری طرحواره برای مشخص کردن معنای محتوای صفحه
چرا سئو بر روی گوگل تمرکز می کند؟
برای بسیاری از مردم، اصطلاح “موتور جستجو” مترادف با گوگل می دانند. از آنجایی که گوگل موتور جستجوی غالب است (حدود 92٪ از بازار جهانی موتورهای جستجو را در اختیار دارد.)، سئو معمولاً حول محور مواردی است که برای گوگل بهتر عمل می کند. این مفید است که درک روشنی از نحوه کار گوگل و چرایی آن داشته باشید.
آنچه گوگل می خواهد :
دو عنصر اصلی تجربه جستجو عبارتند از :
• عبارت جستجو (ورودی کاربر)
• نتایج جستجو (خروجی)
گوگل طوری طراحی شده است که بهترین نتیجه جستجو را به کاربران یا جستجوگران خود ارائه دهد.
این به معنای ارائه مرتبط ترین نتایج، در سریع ترین زمان ممکن است.
فرض کنید «راهنما و آموزشهای سئو» را جستجو کردهاید. این یک جستجوی واضح و بدون ابهام است. گوگل میفهمد که چه چیزی میخواهید و صفحه مفیدی را به عنوان بهترین نتیجه ارائه میکند . از دیدگاه گوگل، این یک نتیجه جستجوی بسیار خوب و یک تجربه کاربری مثبت است، زیرا این احتمال وجود دارد که کاربر روی نتیجه برتر (سایت با رتبه ی بالاتر) کلیک کند و از نتیجه راضی باشد.
انواع سئو :
وقتی اکثر مردم به سئو فکر می کنند (اگر اصلاً به آن فکر می کنند)، نوع خاصی از آن را مد نظر دارند: نوعی که شامل قرار دادن کلمات کلیدی در صفحات است اما این در حالی است که سئو انواع مختلفی دارد. در واقع، این تنها بخشی از یک نوع سئو است و اگر می خواهید تا جایی که می توانید تعداد بازدید از سایت خود را افزایش دهید ، به چیزی بیش از یک نوع بهینه سازی نیاز دارید. در اینجا شش نوع SEO وجود دارد که می تواند به رتبه سایت شما برای کلمات کلیدی مورد نظر شما کمک کند. این شش نوع عبارتند از :
• سئو روی صفحه : این نوعی از سئو است که احتمالاً با آن آشنا هستید. بهینه سازی درون صفحه شامل تمام مواردی است که خوانندگان شما هنگام بازدید از وب سایت شما خواهند دید. در واقع همان سئو بر روی محتواست.
• سئوی خارج از صفحه : این نوع بزرگترین و سخترین بخش سئو است و مسلما مهم ترین بخش آن لینک سازی است. دریافت لینک به سایت شما به جذب بازدیدکنندگان کمک می کند و به گوگل نشان می دهد که افراد دیگر در سراسر اینترنت برای محتوای شما ارزش قائل هستند و سایت شما معتبر است.
• سئو فنی : برخی افراد سئوی فنی را به عنوان زیرمجموعه ای از سئو داخلی طبقه بندی می کنند، اما ما در اینجا آن را به عنوان یک نوع منحصر به فرد در نظر می گیریم. به طور خلاصه، سئوی فنی به عوامل درون صفحه مربوط می شود، اما به چیزهایی که در پشت صحنه انجام می شود مربوط می شود.
• سئوی محلی : در حالی که بسیاری از کسب و کارها فقط به صورت آنلاین فعالیت می کنند، هنوز هزاران شرکت وجود دارند که مکانی فیزیکی دارند که در آن به مشتریان نیاز دارند. اگر مشتریان از مغازه شما عبور نمی کنند، شما پولی در نمی آورید. بنابراین مهم است که هنگام انجام سئوی خود به این موضوع توجه کنید.
• بهینه سازی فروشگاه محصولات (اپ استور) : گوگل و بینگ تنها موتورهای جستجوی موجود نیستند. اپ استورها – به خصوص اپ استور اپل و پلی استور گوگل – هر روز تعداد شگفت انگیزی از جستجوها را دریافت می کنند و اگر برنامهای دارید، باید هر کاری که میتوانید انجام دهید تا مطمئن شوید آن فروشگاهها آن را به افرادی که ممکن است به دنبال آن هستند نشان دهند.
• سئوی یوتیوب : سئوی یوتیوب مانند سئو قبلی، نوعی بهینهسازی خاص است، اما میتواند تفاوت زیادی در میزان ترافیک دریافتی شما ایجاد کند. بسیاری از مردم نمی دانند که یوتیوب یکی از محبوب ترین موتورهای جستجوی جهان است و رتبه بندی برای جستجوی محبوب در آنجا طلای مطلق است.
استراتژی سئو چیست؟
با توجه به مطالب ارائه شده اینجا مراحل ایجاد یک استراتژی سئو را ارائه می دهیم :
1. فهرستی از کلمات کلیدی تهیه کنید.
2. وب سایت های موجود در صفحه اول گوگل را تجزیه و تحلیل کنید.
3. سعی کنید متفاوت از دیگران عمل کنید.
4. از بک لینک های مفید استفاده کنید.
5. محتویات صفحه وب سایت خود را به کمک سئو بهینه کنید.
6. بهینه سازی جهت سرچ اینترنتی
7. بر روی طراحی محتوای سایت خود تمرکز کنید.
8. برای وب سایت خود لینک بسازید.
9. محتوای سایت خود را به روز کنید و بهبود ببخشید.
با انجام این کار ها می توانید به موفقیت در زمینه سئو دست پیدا کنید.