چگونه برنامه نویسی وب را شروع کنیم؟

چونه استارت برنامه نویسی وب سایت را بزنیم
چکیده مطلب
در این مقاله به شما می آموزیم چگونه می توانید به راحتی به یک برنامه نویس وب سایت تبدیل شوید.
دسترسی آسان به مطالب

امروز با رونق گرفتن بازار کسب وکار های اینترنتی ، روزانه به تعداد افرادی که به به سمت برنامه نویسی سایت علاقه مند می شوند افزوده می شود. این نقطه ای بود که ما را بر آن داشت که ما نیز در زمینه برنامه نویسی وب سایت با شما صحبت کنیم و اطلاعات و تجربیات خود را در این زمینه با شما به اشتراک بگذاریم .امروز در این مقاله در مورد برنامه نویسی سایت و این که چگونه می توانید یک برنامه نویس وب سایت حرفه ایی شوید؟ و برای برنامه نویسی سایت از کجا شروع کنیم؟ می پردازیم.
در حال حاضر با گسترش تکنولوژی اینترنت و فناوری های ارائه خدمات یا محصول به کمک اینترنت به قدری رونق گرفته است که برنامه نویسی وب سایت به عنوان یه رشته تحصیلی در دانشگاه های معتبر جهانی در حال تدریس است . به عنوان مثال دانشگاه های لندن در حوزه برنامه نویسی سایت به دانشجویان خود می آموزد که چگونه وظایف مرتبط با برنامه نویسی و طراحی ، نگهداری سایت (در قالب بهینه سازی سایت سئو) را انجام دهند.
هم چنین طبق آمار بررسی شده در آمریکا در سال 2022 برنامه نویسی سایت جز 10 شغل برتر است و این نشان دهنده اهمیت این حوزه کاری است.

تفاوت میان برنامه نویسی با طراحی سایت
برنامه نویسی وب سایت

تفاوت بین برنامه نویسی سایت با طراحی سایت چیست؟

مهم ترین مطلبی که در ابتدا باید به آن بپردازیم این است که طراحی سایت و برنامه نویسی سایت دو حوزه کاملا متفاوت است و ما در این جا به تفاوت های آن می پردازیم :

  • در حالی که طراح سایت بر ظاهر و قابلیت استفاده هر چه آسان تر از امکانات سایت تمرکز می کند، برنامه نویس سایت بر عملکرد و ساختار سایت تمرکز می کنند.
  • طراح وب، ایده و ظاهر یک وب سایت را مفهوم سازی می کند و یک قالب بر اساس عناصر بصری طراحی می کنددر حالی که برنامه نویس سایت تعیین می کنند که آیا این مفهوم از نظر مالی و فنی قابل قبول است یا خیر، و اگر چنین است، سایت را برنامه ریزی و کدگذاری می کنند.
  • برنامه نویس وب سایت به میزان زیادی دانش فنی نیاز دارد و باید برنامه نویسی و کد نویسی هایی پیچیده ای را بیاموزد در مقابل آن طراح سایت کمتر فنی است و بیشتر بر روی عناصر بصری (آنچه در سایت ها به چشم می خورد) و خلاقانه یک وب سایت تمرکز می کند.
  • از نظر حوزه ی فعالیتی برنامه نویس سایت در سه حوزه ی front-end، back-end و full-stack فعالیت می کند اما طراح سایت در سه حوزه متفاوت شامل : UX، UI و طراحان بصری فعالیت می کند.
  • ابزارها و برنامه‌هایی که برنامه نویس اغلب استفاده می کند شامل کتابخانه‌ها و چارچوب‌های کدنویسی، پلت‌فرم‌های نسخه‌سازی کد و ردیابی مسائل مانند GitHub و Jira، پنل‌های کنترل میزبان و کلاینت‌های FTP و CMS ها می‌شود در حالی که طراح سایت معمولاً از نرم افزارهای ویرایش طراحی مانند فتوشاپ، CMS مانند وردپرس و سازنده وب سایت مانند Elementor به همراه ابزارهای Wireframing و نمونه سازی استفاده می کنند.

نکته : برای اشنایی بیشتر با ابزار های سئو و cms ها به صفحه متاوبز مراجعه نمایید.
حالا که با این تفاوت آشنا شدید وقت آن رسیده است که به این سوال پاسخ دهیم که چگونه می توانیم برنامه نویسی وب را شروع کنیم :

چگونه برنامه نویسی وب را شروع کنم؟

برای تبدیل شدن به یک برنامه ویس سایت ، باید آشنایی اولیه درستی از HTML، CSS و جاوا اسکریپت داشته باشید. همچنین توصیه می شود در مورد چارچوب های CSS و CSS frameworks بیاموزید. توسعه این مهارت های اساسی برنامه نویسی وب به شما اصول و منطق برقراری ارتباط با زبان های برنامه نویسی را می آموزد.

نحوه تبدیل شدن به یک برنامه نویس وب سایت در پنج مرحله :

برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس حرفه ای وب سایت کافی است مراحل زیر را طی کنید:

اصول برنامه نویسی وب سایت را بیاموزید :

بهترین قدم اول برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس وب سایت ، شروع یادگیری اصول برنامه نویسی وب سایت، از جمله آشنایی با HTML (زبان نشانه گذاری فرامتن)، CSS (برگ های سبک آبشاری) و جاوا اسکریپت است.

ابزار برنامه نویسی سایت
اصولی ترین ابزار برنامه نویسی وب سایت

توجه!!! به این نکته مهم است که یک برنامه نویس وب سایت (بیشتر از هر زمینه ایی ) باید متعهد به یادگیری مداوم باشد تا از تغییرات در نرم افزار های وب سایت نویسی و زبان های برنامه نویسی، ابزارها و روندها مطلع باشد.

یک حوزه تخصصی وب سایت را انتخاب کنید:

همانطور که به رشد مهارت های خود ادامه می دهید، باید یک حوزه تخصصی را انتخاب کنید.اما سوالی که در این زمینه بوجود می آید این است که این حوزه های تخصصی کدامند؟

حوزه های تخصصی برنامه نویسی وب سایت :

این تقسیم بندی براساس کار بر روی کد نویسی قسمت های مختلف سایت است :
Front-End : این حوزه بر روی کد نویسی برای قسمت هایی از سایت یا برنامه است که کاربران با آن در ارتباط هستند. این حوزه می تواند شامل کد نویسی قالب سایت، طراحی سایت و نحوه برقراری ارتباط با کاربران می باشد.
Back-End : این حوزه این بر نحوه عملکرد یک سایت متمرکز است و می تواند شامل پایگاه های داده، سرورها، شبکه ها و میزبانی و موارد دیگر باشد. بیشتر مربوط به قسمت پشتیانی سایت است.
Full-Stack : حلقه واسط بین Front-End و Back-End است. به عنوان توسعه دهنده ی هر دو حوزه به کار می رود.

زبان های کلیدی برنامه نویسی وب سایت را بیاموزید :

حوزه فعالیت شما هر چه که باشد، باید کدنویسی را یاد بگیرید و بدانید که چگونه از برخی از زبان های برنامه نویسی مختلف برای کد نویسی سایت استفاده کنید.

رایج ترین زبان های برنامه نویسی کدامند؟

سه گروه از زبان های برنامه نویسی که ابزارهای اساسی درگیر در تقریباً تمام جنبه های کد نویسی سایت را تشکیل می دهند عبارتند از :

  •  HTML
  •  CSS
  •  JavaScript

البته، این نرم افزار ها انواع بسیار مختلفی دارد.

پروژه هایی را شروع کنید که مهارت های کد نویسی خود را توسعه دهید :

با درک اصول اولیه در HTML، CSS، و جاوا اسکریپت، و پایه ای از مهارت های برنامه نویسی، شما آماده شروع کد نویسی سایت هستید. همانطور که رو به جلو پیش می روید با شرکت در پروژه های مختلف کد نویسی سایت ، تجربه شما نیز بیشتر می شود. برخی از اینها مهارت‌های فنی مانند برنامه‌نویسی در SQL یا Python با استفاده از کتابخانه توابع jQuery برای برنامه‌نویسی کارآمدتر، یا استفاده از ابزارهایی مانند Git برای کنترل نسخه است .
بهترین راه برای بهبود مهارت‌ کد نویسی سایت این است که به سرعت پروژه های کد نویسی سایت را شروع کنید. هر چه بیشتر در این زمینه فعالیت کنید مهارت های بیشتری بدست می آورید.
علاوه بر این ها تعدادی مهارت در طراحی وب وجود دارد که برای برنامه نویس وب سایت مفید است. در حالی که برنامه نویس وب سایت معمولاً وظیفه طراحی کلی سایت را بر عهده ندارد، این یک مزیت برای برنامه نویس سایت است که درک کاملی از اصول طراحی داشته باشد. به ویژه برای برنامه نویس که در حوزه Front-End فعالیت می کند و صفحه نمایش هایی را که کاربران با آنها در ارتباط دارند برنامه ریزی می کند و با درک خوب طراحی کاربر محور می توانند بسیار موفق تر باشند.

یک نمونه کار برای برنامه نویسی سایت ایجاد کنید :

یک نمونه کار جذاب برنامه نویسی وب سایت که قوی‌ترین مهارت‌های شما را نشان می‌دهد، بهترین ابزار شما هنگام درخواست برای اشتغال در این زمینه است. سه چیز وجود دارد که باید در هنگام ساختن یک نمونه کار که از همه چیز متمایز می شود در نظر داشته باشید.
ابتدا، نمونه کار برنامه نویسی شما باید شامل مجموعه‌ای متنوع از کارهای و کد های برنامه نویسی وب سایت باشد.
دوم، به این فکر کنید که چه چیزی شما و کارتان را منحصر به فرد می کند. بر مهارت‌های برنامه نویسی وب سایت که بیشتر شما را متمایز می‌کنند در نمونه کار خود استفاده کنید.
سوم، روند خود را نشان دهید. کارفرمایان فقط به کیفیت کاری که تولید می کنید نگاه نمی کنند، بلکه به نحوه برخورد شما با مشکلات نیز توجه می کنند.

زبان برنامه نویسی
زبان های کد نویسی وب سایت

چند زبان برنامه نویسی وب سایت را باید بلد باشیم ؟

یک سوال ساده با پاسخی پیچیده. زیرا، مانند بسیاری از چیزهای زندگی، به چندین متغیر بستگی دارد. آیا شما یک توسعه دهنده وب مبتدی هستید یا یک حرفه ای؟ روی چه نوع پروژه هایی کار می کنید یا می خواهید روی آنها کار کنید؟ و آینده چه چیزی در انتظار شماست؟
اگر یک برنامه نویس وب سایت تازه کار هستید، منطقی است که با اصول اولیه شروع کنید ، اما از طرف دیگر، سطح مشخصی از تخصص می تواند شما را از رقبای خود متمایز کند. در نهایت، راه حل این است که تعیین کنید کدام زبان ها در حوزه ی شما مفید هستند، با کدام سطح از تخصص برای شما مناسب است .

در آخر این که هر چه زبان های برنامه نویسی بیشتر بدانید، بهتر است :

نکته مهم در این زمینه این است که : برای اینکه یک برنامه نویس وب سایت در حرفه خود پیشرفت کند، بسیار مهم است که به یادگیری زبان های جدید و تخصصی تر ادامه دهد که از قضا باعث می شود آن فرد تخصصی تر شود و بهتر بتواند با تیم هایی که در پروژه های بیشتری کار می کنند همکاری کنند یا آن ها را مدیریت کنند.

 

نویسنده
حسین جدیدی
حسین جدیدی

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *