زبان های برنامه نویسی فرانت

زبان های برنامه نویسی فرانت
چکیده مطلب
دسترسی آسان به مطالب

زبان های برنامه نویسی فرانت و بررسی انها از جنبه های گوناگون و موارد مورد نیاز برای یادگیری آن ها، کمک میکند تا طراحی سایت را مطابق با سلیقه خودتان انجام دهید. اما قبل از آن آیا میدانید فرانت اند چیست و نقشه ی راه فرانت شدن چگونه است؟. آیا در مورد یادگیری زبان های برنامه نویسی برای یک front-end شدن کنجکاو هستید؟. در این مقاله به طور جامع به معرفی و ویژگی انواع زبان های برنامه نویسی سمت کاربر می پردازیم. اگر علاقه مند هستید تا با انواع زبان های این حوزه و مزایا و معایب آن ها آشنا شوید تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

زبان های برنامه نویسی
زبان های برنامه نویسی

فرانت اند چیست؟ Front End

فرانت اند (Front End) زبان برنامه نویسی است که رابط های کاربری گرافیکی زیبا و سریع برای یک وب سایت، ایجاد می کند. به طوری که کاربران بتوانند آن را مشاهده کرده و با آن تعامل داشته باشند، جاوا اسکریپت در صدر فهرست زبان های فرانت اند قرار دارد. کدهایی که برنامه نویسان فرانت اند می‌نویسند، در مرورگر وب بازدیدکنندگان سایت اجرا می‌شوند. این کدها سبب میشود تا کاربران یک محیط جذاب با کاربری آسان از وب سایت را ببینند و به راحتی با آن ارتباط برقرار کنند. در مقابل بک اند به برنامه نویسی و ایجاد کدهای اشاره دارد که در سرور اجرا می شود. در حقیقت دو هدف اصلی فرانت اند بالا بردن کیفیت عملکرد صفحات وب و افزایش ریسپانسیو بودن سایت است. یک مثال خیلی ساده، اگر طراحی وب را مانند یک خودرو در نظر بگیرید، فرانت اند آن بدنه، رنگ و ظاهر خودرو را شامل می شود ، در حالی که بک اند موتور و گیربکس و اجزای پنهان از دید شما است.

فرانت اند چیست؟
زبان برنامه نویسی فرانت اند چیست؟

شروع برنامه نویسی فرانت اند

شروع به کار  زبان برنامه نویسی فرانت اند برای کسانی که به کد نویسی و طراحی صفحات وب سایت ها، وب اپلیکیشن ها (Web application) علاقه مند هستند کسب و کار محبوبی در بین افراد جامعه است. این برنامه نویسی به دلیل بازار کار گسترده آن و استفاده زیاد از اپلیکیشن ها و طراحی سایت واکنشگرا برای بهبود سئو سایت به شدت مورد توجه است. در شروع کار نیاز است با مباحث پایه آشنایی پیدا کنید و آگاه به مفاهیم دنیای وب باشید، سپس در ادامه به زبان ها و فریم ورک های محبوب فرانت اند مسلط شوید. در نهایت به ایجاد وب سایت های مختلف بپردازید و بسیاری از تجارب را در حین کار کسب کنید.

فرانت کار چیست؟

فرانت کار مهندس نرم افزار است که طراحی های وب را از طریق زبان های برنامه نویسی مختلف مانند HTML، CSS و  غیره پیاده سازی می کند . این مهندسان کمک می‌کنند تا طراحی وب زیباتر و البته کارآمدتری را ایجاد کنند، برای یک متخصص فرانت اند تسلط به زبان های برنامه نویسی این حوزه از ضروریات است. این مهندس نرم افزار عناصر یا ویژگی های ظاهری وب سایت را ایجاد می کند که بلافاصله قابل مشاهده و در دسترس بازدیدکنندگان است. در حقیقت، یک فرانت‌اند کار مسئول هر چیزی است که می‌بینید، از جمله استایل، تصاویر، متن، تراز، پیمایش، رنگ‌ها و غیره، و تلاش می‌کند تا بهترین تجربه کاربری را برای بازدیدکنندگان رقم بزند. . این فردی از تیم طراحی سایت شما است که تلاش میکند تا هیچ خطا یا اشکالی در وب سایت وجود نداشته باشد و طراحی آن در پلتفرم ها، مرورگرهای مختلف و انواع گوشی و تبلت ها به درستی به نمایش در آید.

چگونه برنامه نویس فرانت اند شویم

این که چگونه برنامه نویس فرانت اند شویم به یادگیری زبان های برنامه نویسی front end در کنار بسیاری از موارد اولیه و اساسی دنیای وب بر می گردد. آشنایی با مفاهیم وب سایت، هاست، هاستینگ، دامنه، زبان های برنامه نویسی، مرورگرها و غیره مهم است. سپس به یادگیری دو زبان مهم html،CSS بروید و بعد از تسلط بر آن ها نوبت به جاوا اسکریپت می رسد. بعد از یادگیری JavaScript با فریم ورک های محبوب و کاربردی این حوزه آشنا شوید و بسته به نیاز در یک یا چندتا از آن ها مهارت کسب کنید.

زبان برنامه نویسی فرانت اند

زبان های اصلی برنامه نویسی فرانت اند HTML، CSS و جاوا اسکریپت هستند، به کمک آن ها میتوان وب سایتی کاربر پسند عاری از هر خطایی طراحی کرد. امروزه صدها زبان برنامه نویسی وجود دارد، اما خوشبختانه فرانت کاران آینده فقط باید چند مورد را یاد بگیرند. از جمله این زبان های طراحی وب میتوان به موارد زیر اشاره کرد.

زبان برنامه نویسی فرانت اند
زبان برنامه نویسی فرانت اند

زبان برنامه نویسی فرانت اند HTML

از زبان های برنامه نویسی فرانت اند که بسیار پرکاربرد است، میتوان به HTML اشاره کرد که برای ساخت وب سایت ها و برنامه های وب استفاده می شود. کلمه html مخفف HyperText Markup Language است که به عنوان یک زبان نشانه گذاری در بین برنامه نویسان معروف شده است. پیدایش این زبان نشانه گذاری به دهه 1980 بر می گردد، جایی که تیم برنرز لی اولین سیستم فرامتن خود را با نام Enquire اختراع کرد. نظرسنجی Stack Overflow در سال 2021 نشان داد که 56 درصد از برنامه نویسان حرفه ای در حوزه طراحی وب از HTML و CSS استفاده می کنند. به زبان ساده بدون این دو مهارت هیچ امکانی برای طراحی وب‌سایت ندارید، تنها چیز یک متن ساده بدون هیچ قالب بندی و امکانات دیگر دارید. اچ تی ام ال از برچسب ها برای تعریف داده ها استفاده می کند و به مرورگر وب اجازه می دهد آن ها را بخواند و هدف خود را برای نمایش مناسب آن بداند.

زبان برنامه نویسی فرانت اند CSS

زبان برتر برنامه نویسی فرانت اند CSS، مخفف Cascading Style Sheets است که برای استایل دادن به اجزای مختلف صفحات وب و وب سایت ها استفاده می شود. استایل شیت های آبشاری یک زبان برنامه نویسی است که چگونگی قرار گرفتن درست و اصولی همه المان های صفحه وب را مشخص می کند. از CSS برای تبدیل یک سند به شکل و قالبی که مخاطب آن را درک کند و کاربران جذب سایت شوند استفاده می شود. این خصوصیت برای مرورگرهایی مانند کروم، فایرفاکس و Edge  مهم است. دلیلش این است که مرورگرها برای ارائه اسناد به صفحه نمایشگرها، چاپگرها و پروژکتورها طراحی شده اند. به زبان ساده شما با کمک  HTML  اجزای مختلف یک سایت را در صفحات گوناگون قرار می دهید و به وسیله CSS ظاهر و طرح هر یک از آن اجزا را مطابق میل و سلیقه خودتان طراحی می کنید. این طراحی شامل ساخت لایه های مختلف سایت، رنگ و فونت متون وب سایت و طراحی چندین صفحه سایت با فرمت یکسان است.

 HTML-css-java
زبان برنامه نویسی فرانت اند HTML-css-java

زبان برنامه نویسی فرانت جاوا اسکریپت

زبان برتر برنامه نویسی فرانت اند جاوا اسکریپت مخفف JavaScript-Frontend_Languge. است که همراه با HTML و CSS، جاوا اسکریپت برای طراحی وب ضروری است. این زبان منبع باز، هدفش افزایش تعامل هر چه بیشتر کاربر با یک صفحه وب است. اکثر افرادی که به طاحی سایت علاقه مند هستند با HTML و CSS شروع می کنند، سپس به سراغ جاوا اسکریپت می روند. کاملا منطقی است زیرا این سه زبان با هم پایه و اساس طراحی را تشکیل می دهند. طبق نظرسنجی توسعه دهندگان Stack Overflow در سال 2020 ، جاوا اسکریپت برای هشتمین سال متوالی محبوب ترین زبان در بین توسعه دهندگان است. نزدیک به 70 درصد از پاسخ دهندگان در نظرسنجی گزارش دادند که در سال گذشته از جاوا اسکریپت استفاده کرده اند. زبان JavaScript به شما این امکان را می دهد تا قابلیت بیشتری به وب سایت های خود اضافه کنید. دلیل محبوبیت وب سایت ها مانند فیس بوک، گوگل، یوتیوب و توییتر استفاده از این زبان برنامه نویسی است که رابط های کاربری تعاملی و جذاب ایجاد کرده اند.

زبان برنامه نویسی فرانت ری اکت React

یکی از زبان های برنامه نویسی فرانت اند ری اکت React مخفف React-Frontend_Language است. این زبان در اصل یک کتابخانه برای ایجاد فرانت در وب است که با جاوا اسکریپت نوشته شده است. فیس بوک و یک جامعه توسعه دهندگان منبع باز آن را اجرا می کنند. اگرچه React یک کتابخانه است و نه یک زبان، اما استفاده از آن در طراحی وب بسیار زیاد است. این کتابخانه در 2013 توسط فیس بوک معرفی شد و هم اکنون یکی از محبوب ترین کتابخانه های فرانت اند است. این کتابخانه فراتر از یک رابط کاربری ساده است و دارای افزونه های بسیاری مانند Flux و React Native برای پشتیبانی کامل از معماری برنامه است. هنگامی که از آن استفاده می کنید، می توانید صفحات پویا را به سرعت ایجاد کنید و بین عناصر مختلف به راحتی جابجا شوید. ری اکت بسیار ساده است، صفحات وب کاربردی و سریع ایجاد می کند.

زبان برنامه نویسی فرانت ری اکت
زبان برنامه نویسی فرانت ری اکت

دو خصوصیت بارز این کتابخانه عبارت است از:

JSX – JSX: به درک و اشکال زدایی کد کمک می کند و امکان تولید ساختارهای اچ تی ام ال که در همان فایل کد جاوا اسکریپ هست را فراهم می کند.

Virtual DOM:  هنگامی که وضعیت یک داده مرتب تغییر می کند، Virtual DOM فقط آن داده خاص را در DOM بروزرسانی می کنند.

زبان برنامه نویسی فرانت انگولار Angular

زبان برنامه نویسی فرانت اند انگولار  Angularیک TypeScript است، این امکان را ایجاد می کند تا مجموعه کاملی از کدهای جاوا اسکریپت قابل فهم تری بنویسند. این به کاربران اجازه می دهد تا برنامه های کاربردی بزرگی ایجاد کنند که مدیریت آنها آسان باشد. این فریم ورک متن باز JavaScript هدف اصلیش ایجاد و طراحی اپلیکیشن های است که تک صفحه ای هستند. این فریم ورک توسط گوگل ساخته و توسعه پیدا کرده است و امکان گسترش برنامه ها و اپلیکیشن های وب را فراهم می کند. درست است که انگولار یک فریم ورک است اما با توجه به خصوصیت Data Binding برنامه نویسی را به دلیل استفاده ازhtml های پویا، برای شما بسیار آسان تر از قبل می کنند.

زبان برنامه نویسی فرانت Vue

زبان برنامه نویسی فرانت  Vueتوسط Evan You، کارمند سابق گوگل ایجاد شد. یک چارچوب جاوا اسکریپت منبع باز برای ایجاد و توسعه رابط های کاربری و برنامه های تک صفحه ای است. مزایای استفاده از Vue شامل انعطاف پذیری بالا، ارتباط دو طرفه و استفاده از DOM مجازی است.

زبان برنامه نویسی فرانت جی کوئری jQuery

زبان برنامه نویسی فرانت جی کوئری  jQueryیک کتابخانه پیشرو و متن باز جاوا اسکریپت است. این فریم ورک سریع‌تر بارگیری می‌شود و دارای ویژگی‌هایی است که زندگی یک برنامه نویس جاوا اسکریپت را بسیار آسان تر می کند. این مجموعه افزونه‌ها توسعه با جاوا اسکریپت را سریع‌تر و آسان‌تر می‌کند، در حدود 77.3 درصد از تمام وب سایت های موجود در اینترنت از آن استفاده می کنند. به کمک jQuery تعامل بین  جاوا اسکریپت، HTML و css  فراهم می شود. جی کوئری مانند خلاصه‌نویسی جاوا اسکریپت است که به شما امکان می‌دهد از تمام عملکردهای جالب جاوا اسکریپت استفاده کنید بدون اینکه مجبور باشید همه کدهای جاوا اسکریپت را برای خود بنویسید. می‌توانید از jQuery برای مواردی مانند تایمرهای شمارش معکوس ، تکمیل خودکار فرم جستجو ، و حتی تنظیم مجدد و تغییر اندازه طرح‌بندی‌های شبکه به‌طور خودکار استفاده کنید.

زبان برنامه نویسی فرانت سویفت Swift

یکی از زبان های برنامه نویسی فرانت اند سویفت Swift نام دارد. سویفت یک زبان برنامه نویسی برای iOS، iPadOS، macOS، tvOS و watchOS است. این زبان قدرتمند و در عین حال آسان برای طراحی صفحات وب تعاملی و هیجان انگیز است.

زبان برنامه نویسی فرانت Elm

زبان برنامه نویسی فرانت اند Elm یکی از زبان های بسیار کاربردی و نزدیک به جاوا اسکریپت است. یادگیری این زبان به علت تعداد و تنوع منابع بسیار آسان است و پشتیبانی آن هم به علت هشدارهای کامپایلر به مخاطبانش بسیار کم هزینه است.

برنامه نویسی فرانت اند با پایتون

برنامه نویسی فرانت اند با پایتون شاید تعجب کنید که این زبان را جزء زبان های front-end پیدا کنید، اما پایتون را می‌توان هم در فرانت‌اند و هم در بک‌اند استفاده کرد. پایتون کاربرپسندترین زبان برنامه نویسی برای مبتدیان به دلیل استفاده از کدهای ساده و تقریباً انگلیسی است. این زبان به عنوان یک رقیب جدی برای جاوا اسکریپ شناخته می شود، که در سال 1991 با هدف خواناتر کردن کدها خلق شد. مانند جاوا، پایتون دارای برنامه های کاربردی متنوعی است که آن را به گزینه ای همه کاره و قدرتمند در هنگام انتخاب بهترین زبان برنامه نویسی تبدیل می کند. کتابخانه‌های پایتون مانند TensorFlow، PyTorch، scikit-learn و OpenCV برای ساخت برنامه‌هایی در علم داده، یادگیری ماشین، پردازش تصویر و بینایی رایانه استفاده می‌شوند. پایتون زبان تفسیری است، یعنی شما می توانید کد خود را آزمایش کنید و تغییرات لازم را اعمال کنید. تجربه کدنویسی بصری و کارآمد است، و انتخاب قوی کتابخانه‌ها کمک می‌کند تا این زبان به یک زبان مبتدی محبوب تبدیل شود.

نتیجه گیری :

زبان های برنامه نویسی فرانت و بررسی انها به شما کمک می کند تا راحت تر در این مسیر طراحی قدم بردارید. بدون شک ساده ترین زبان برنامه نویسی برای یادگیری به شما بستگی دارد. اگر در زمینه برنامه کاملاً تازه کار هستید و علاقه مند به دنبال کردن حرفه ای به عنوان یک فرانت اند کار هستید، HTML می تواند انتخاب عالی برای شما باشد. اما اگر تا حدودی با زبان های برنامه نویسی آشنایی دارید، ممکن است ترجیح دهید CSS، Javascript،، React یا Python را یاد بگیرید. در این مقاله تلاش شد به معرفی جامع انواع زبان های Front End بپردازیم. شما تجربه کار با چه زبان برنامه نویسی سمت کاربر را دارید؟، تجربیات ارزشمندتان را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

منابع:

https://www.simplilearn.com/tutorials/programming-tutorial/best-front-end-programming-languages

https://www.coursera.org/articles/easiest-programming-language-to-learn

https://www.fullstackacademy.com/blog/nine-best-programming-languages-to-learn

نویسنده
Picture of مدیر بلاگ
مدیر بلاگ

نظرات

3 پاسخ

  1. معایب برنامه نویسی Front End :
    تغییرات متعدد و مشکلات مربوط به روز‌ نگه‌داری دانش
    عدم امکان مرزبندی میان توسعه فرانت اند و دیگر زمینه‌ها
    توسعه شخصی‌سازی شده
    عدم هم‌ترازی با سیستم‌های دارای محاسبات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *